Ο Δήμος Αίγινας απέκτησε ΚΕΠ Υγείας. Τι πρέπει να γνωρίζουν οι κάτοικοι της Αίγινας, πως γίνεται η εγγραφή.

Δήμος Αίγινας. Δελτίο Τύπου.

Το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων και ο Δήμος Αίγινας έχουν εξασφαλίσει για όλους του δημότες τη δωρεάν χρήση του λογισμικού των ΚΕΠ Υγείας το οποίο θα χρησιμοποιηθεί από τον δήμο ως βασικό εργαλείο επικοινωνίας και ενημέρωσης του τοπικού πληθυσμού.

Βασικός στόχος των ΚΕΠ Υγείας είναι η ενημέρωση των πολιτών και η διοργάνωση προληπτικών εξετάσεων για τα έντεκα (11) κύρια νοσήματα, όπως αυτά προτείνονται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, και για τα οποία έχει αποδειχθεί μέσω μελετών πως η έγκαιρη προληπτική παρέμβαση και ανίχνευση τυχόν συμπτωμάτων κρίνεται αποτελεσματική και μπορεί να σώσει ζωές.

Μέσα από το νέο λογισμικό εφαρμόζονται διεθνή πρωτόκολλα εξέτασης του πληθυσμού και τα στελέχη των ΚΕΠ Υγείας επιβλέπουν, μέσω του προσωπικού προφίλ τους, την εξέλιξη διατήρησης της υγείας των πολιτών αναφορικά με τις προληπτικές εξετάσεις που προτείνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας βάσει της ηλικίας και του φύλου τους, ενώ υπενθυμίζεται και επανεξέτασή τους.

Τα έντεκα (11) νοσήματα στα οποία επικεντρώνεται το ΚΕΠ Υγείας είναι:
1. ο καρκίνος του παχέος εντέρου
2. ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας
3. ο καρκίνος του μαστού
4. ο καρδιαγγειακός κίνδυνος
5. το ανεύρυσμα κοιλιακής αορτής
6. ο καρκίνος του προστάτη
7. το μελάνωμα
8. η κατάθλιψη
9. η χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ)
10. η οστεοπόρωση
11. η άνοια.

Παρ’ όλα αυτά, στο πλαίσιο της πανδημίας, έχουν προστεθεί και χρήσιμες πληροφορίες για τον Covid-19.

Η ένταξη του Δήμου Αίγινας στο Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων έγινε με την υπ’ αριθμ. 177/15.12.2017 απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου Αίγινας, ενώ η έγκριση δημιουργίας ΚΕΠ Υγείας στον Δήμο Αίγινας με την υπ’ αριθμ. 07/11.01.2021 απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου Αίγινας. Τον Δεκέμβριο του 2022 υπεγράφη η σχετική σύμβαση και από σήμερα οι πολίτες του νησιού μας έχουν στη διάθεσή τους έναν πολύτιμο σύμμαχο υγείας.

Σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 110/22.02.2023 απόφαση Δημάρχου Αίγινας, υπεύθυνες για τη δομή του ΚΕΠ Υγείας Δήμου Αίγινας ορίζονται οι:

1. Κουκούλη Μαρία, Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Ισότητας των Φύλων, Τουρισμού, Τύπου & Δημοσίων Σχέσεων Δήμου Αίγινας
2. Αργυροπούλου Πηνελόπη, κλάδου ΠΕ Διεκπεραίωσης Υποθέσεων Πολιτών.

Για να ενημερώνεστε κι εσείς αναφορικά με τις δράσεις του Δήμου Αίγινας σχετικά με την πρόληψη της υγείας, αλλά και να λαμβάνετε συμβουλευτικές πληροφορίες, εγγραφείτε δωρεάν στο λογισμικό του ΚΕΠ Υγείας Δήμου Αίγινας μέσω του συνδέσμου https://exetaseis.kepygeias.org/identity/account/register.

Για περαιτέρω πληροφορίες ή/και διευκρινήσεις τόσο για την εγγραφή όσο και για τη λειτουργία μπορείτε να επικοινωνείτε στο 6980 665874.

Μην ξεχνάμε: Η διατήρηση της υγείας μας είναι στο χέρι μας!

Με εκτίμηση,

Μαίρη Κουκούλη
Αντιδήμαρχος Αίγινας
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png