Δήμος Αίγινας. Δράσεις για την πρόληψη του διαβήτη.

Δήμος Αίγινας. Ανακοίνωση.

Η 14η Νοεμβρίου εορτάζεται ως Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη ήδη από το 1991. Στόχος η ενημέρωση και αφύπνιση του πληθυσμού ως απάντηση στην αυξανόμενη ανησυχία σχετικά με τη συγκεκριμένη ασθένεια και την απειλή που αποτελεί για την υγεία μας.

Στην Ελλάδα ένας στους δέκα είναι διαβητικός, ενώ εκτιμάται πως σχεδόν 400.000 έχουν σακχαρώδη διαβήτη χωρίς να το γνωρίζουν!

Ο Δήμος Αίγινας (μέσω του ΚΕΠ Υγείας Δήμου Αίγινας) προγραμματίζει δύο δράσεις ευαισθητοποίησης της τοπικής κοινωνίας για το θέμα του διαβήτη.

Πιο συγκεκριμένα, την Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2023:

α) Προληπτικό έλεγχο και ταυτόχρονη ενημέρωση σχετικά με τη διάγνωση και αντιμετώπιση του διαβήτη, από τις 09:00 έως τις 14:00, έμπροσθεν του κτηρίου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Αίγινας

Σε συνεργασία με το Κέντρο Υγείας Αίγινας και την ιατρό κ. Βασιλική Γουρζή, καθώς και με την υποστήριξη της 2ης ΔΥΠΕ Πειραιώς & Αιγαίου

β) Φωταγώγηση, κατά τις βραδινές ώρες, του παλαιού Δημαρχείου Αίγινας με μπλε χρώμα (το οποίο συμβολίζει τον σακχαρώδη διαβήτη).

Ενέργεια για την οποία προτρέπει και η ΚΕΔΕ μέσω σχετικής επιστολής του προέδρου της κ. Λάζαρου Κυρίζογλου.

Ως Δημοτική Αρχή επενδύουμε συστηματικά σε δράσεις προς όφελος της τοπικής κοινωνίας, πόσο μάλλον όταν αφορούν θέματα υγείας!


Μαίρη Κουκούλη
Αντιδήμαρχος
Κοινωνικής Πολιτικής Δήμου Αίγινας
Υπεύθυνη ΚΕΠ Υγείας Δήμου ΑίγιναςΑκολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png