Δήμος Αίγινας. Δελτίο Τύπου για την τελετή της ορκωμοσίας του Δημάρχου κ. Γιάννη Ζορμπά, της νέας Δημοτικής και Κοινοτικής Αρχής.

orkomosia-1.JPG

Δήμος Αίγινας. Δελτίο Τύπου.
Σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα και σε μία κατάμεστη αίθουσα πραγματοποιήθηκε η τελετή ορκωμοσίας του Δημάρχου Αίγινας Ιωάννη Ζορμπά και των μελών του νέου Δημοτικού Συμβουλίου την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2023 στο εμβληματικό Καποδιστριακό Ορφανοτροφείο Αίγινας. Τον Δήμαρχο υποδέχτηκε παιανίζοντας ο Μουσικός Σύλλογος Αίγινας «ΜΟΥΣΑ». Τον αγιασμό και την ορκωμοσία του Δημάρχου, των Δημοτικών και Κοινοτικών Συμβούλων με θρησκευτικό όρκο τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ.κ. Εφραίμ, ενώ τρεις Σύμβουλοι ορκίστηκαν με πολιτικό όρκο.

orkomosia-2.JPG

Στην τελετή ορκωμοσίας παρέστησαν ο πρωτοσύγκελλος Αρχιμανδρίτης, πατέρας Νεκτάριος Δαρδανός, ο αρχιερατικός επίτροπος Αίγινας, Αρχιμανδρίτης, πατέρας Αμφιλόχιος Γελαδάκης, εφημέριοι ενοριών του Δήμου Αίγινας, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΕΤΑΑ κ. Σπύρος Σπυρίδων, ο Πρόεδρος του Εφορευτικού Συμβουλίου της Καποδιστριακής Δημόσιας Βιβλιοθήκης Αίγινας κ. Γιώργος Καλόφωνος, εκπρόσωποι των διοικητικών αρχών και των σωμάτων ασφαλείας του νησιού και πλήθος κόσμου.

orkomosia-4.JPG

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ.κ. Εφραίμ κατά τον χαιρετισμό του ευχήθηκε καλή επιτυχία στο έργο της νέας Δημοτικής Αρχής. Σημείωσε ότι είναι πολύ ευχαριστημένος από τη συνεργασία που είχε μέχρι τώρα μαζί της και πρόσθεσε πως πιστεύει ότι θα συνεχιστεί. Τόνισε, επίσης, την επιθυμία του να αξιοποιηθούν όλα τα καποδιστριακά κτίρια, όχι μόνο της Αίγινας αλλά σε ολόκληρη τη χώρα.

orkomosia-4-1.jpg
 
Ακολούθησε η ομιλία του Δημάρχου, Ιωάννη Ζορμπά, ο οποίος με άκρως ενωτική διάθεση τόνισε ότι η σημερινή ημέρα σηματοδοτεί ένα νέο ξεκίνημα και ταυτόχρονα τη συνέχιση μιας προσπάθειας που άρχισε 4 χρόνια πριν.

orkomosia-8.JPG

“Όταν ξεκινήσαμε το 2019, εκφράσαμε το όραμά μας για τη δημιουργία υγιών συνθηκών ανάπτυξης για τον Δήμο της Αίγινας και τους δημότες του. Είναι ζωτικής σημασίας γι’ αυτήν τη Δημοτική Αρχή να μπουν στέρεες βάσεις, που θα εξασφαλίσουν ότι η ανάπτυξη του νησιού μας θα αντέξει στον χρόνο.”

Αναφερόμενος στο αποτέλεσμα των πρόσφατων δημοτικών εκλογών είπε: “Το αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών ανέδειξε την καθαρή εντολή της τοπικής κοινωνίας να προχωρήσουμε ενωμένοι μπροστά. Επιβράβευσε την πολιτική μας, η οποία κινείται σε δύο άξονες, τη βελτίωση των συνθηκών ζωής στην πόλη και τις κοινότητές μας και την ενίσχυση της αναπτυξιακής προοπτικής του Δήμου”.

orkomosia-7.JPG

Σημαντική στιγμή της ομιλίας υπήρξε η αναφορά σε όλους όσοι συνετέλεσαν στην οριστική λύση του προβλήματος της υδροδότησης με την ολοκλήρωση του αγωγού ύδρευσης.

Ο ίδιος επισήμανε ότι η ολοκλήρωση και λειτουργία αυτού του σπουδαίου έργου αποτελεί για εκείνον την απόδειξη για το πόσα μπορούμε να πετύχουμε με τη συνεργασία.

orkomosia-10.JPG

Ο κύριος Ζορμπάς δήλωσε ότι όπως και την προηγούμενη τετραετία έτσι και τώρα θα επιδιώκει ευρείες συνεργασίες και θα είναι ανοιχτός σε προτάσεις, ενώ ζήτησε από την τοπική κοινωνία να σταθεί δίπλα στη Δημοτική Αρχή, γιατί όπως είπε χαρακτηριστικά: “Έχουμε μπροστά μας μεγάλες προκλήσεις, γιατί θέλουμε η Αίγινα να πρωταγωνιστήσει σε όλες τις σύγχρονες πρακτικές για το περιβάλλον, την ενέργεια, τη διοίκηση, τον τουρισμό.”

orkomosia-11.JPG

Τέλος, ευχαρίστησε την Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πειραιώς και Νήσων κυρία Αγγελική Σίμωσι για την ευγενική παραχώρηση του χώρου, καθώς και τις κυρίες Σοφία Μιχαλοπούλου, Μαρία Γκίκα και Έρρικα Φωκά για την πολύτιμη βοήθειά τους στην πραγματοποίηση αυτής της εκδήλωσης.

Ακολούθησε δεξίωση, όπου οι πολίτες είχαν την ευκαιρία να συγχαρούν και να ευχηθούν στα νέα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png