Δήμος Αίγινας. Δελτίο Τύπου. Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Φιλίππος Τζίτζης, σχετικά με τα γεγονότα στη συνεδρίαση της 28ης Φεβρουαρίου.

Δήμος Αίγινας. Δελτίο Τύπου.

«Τοποθέτηση του Προέδρου Δ.Σ. κ. Φιλίππου Τζίτζη σχετικά με τα χθεσινά γεγονότα στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου»

Χθες, 28 Φεβρουαρίου 2024, κατά τη διάρκεια της τακτικής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα τον δίμηνο απολογισμό της Δημοτικής Αρχής, αλλά και την ενημέρωση των κατοίκων για τις εξελίξεις της αποκατάστασης του υποθαλάσσιου αγωγού, περιορισμένη ομάδα δημοτικών συμβούλων αντέδρασε έντονα για την παρουσία αστυνομικής δύναμης στον περιβάλλοντα χώρο, όπου εκτυλισσόταν η συνεδρίαση.

Αποτέλεσμα αυτού ήταν να χρειαστεί να διακόψω τη συνεδρίαση λόγω της έντασης που δημιουργήθηκε, σύμφωνα με το άρθρο 4 του κανονισμού της λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αίγινας: «Μετά την παρέλευση του χρόνου διακοπής ο πρόεδρος κηρύσσει τη συνέχιση της συνεδρίασης και εάν ο θόρυβος και η οχλαγωγία συνεχιστεί, δικαιούται να λύσει τη συνεδρίαση».

Διευκρινίζεται ότι η παρουσία της αστυνομίας εξυπηρετούσε τη διασφάλιση της ομαλής διαμαρτυρίας των εκπαιδευτικών του Δήμου μας, που παρευρίσκονταν στον χώρο, για να εκφράσουν το αίτημά τους για απόδοση βοηθήματος από τη Δημοτική Αρχή.
Διευκρινίζεται, επίσης, ότι η αστυνομία δεν κλήθηκε από την διοίκηση του Δήμου μας.

Τέτοιου είδους κινήσεις εντυπωσιασμού το μόνο που καταφέρνουν είναι να παρακωλύουν τη θεσμική λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου και εν τέλει να αφήνουν ανενημέρωτους τους δημότες.

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου
Φίλιππος Τζίτζης


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png