Ο Δήμος Αίγινας για την Παγκόσμια Ημέρα Αθλητισμού για την Ανάπτυξη και την Ειρήνη.

Δήμος Αίγινας. Δελτίο Τύπου.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αθλητισμού για την Ανάπτυξη και την Ειρήνη (Ιnternational Day of Sport for Development and Peace) που καθιερώθηκε να γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 6 Απριλίου, ο Δήμος μας συμμετέχει στον εορτασμό μέσω της Αντιπεριφέρειας Αθλητισμού της Περιφέρειας Αττικής.

Ως στόχο έχει να προωθήσει τη σημασία του αθλητισμού στην επικράτηση της ειρήνης και της συμφιλίωσης στον κόσμο, της ισότητας των φύλων, της ενσωμάτωσης και στην καταπολέμηση των διακρίσεων κάθε μορφής, των προκαταλήψεων, του φόβου και των παρεξηγήσεων, που συμβάλλουν στην ανθρώπινη ανάπτυξη.

Την ημέρα αυτή συνηθίζεται, οι αθλητές, τα παιδιά και γενικότερα όλοι οι άνθρωποι να υψώνουν την άσπρη κάρτα ως ένδειξη της ειρήνης, της συμφιλίωσης, της αλληλεγγύης και του αλληλοσεβασμού ανεξάρτητα από φύλο, καταγωγή, κοινωνική και διαπολιτισμική προέλευση.

Η άσπρη κάρτα αποτελεί σύμβολο ειρήνης, σε αντίθεση με την κίτρινη και κόκκινη κάρτα που αντιστοιχούν σε αθλητικές ποινές.
Το σημαντικό αυτής της ημέρας είναι να ενημερωθούν τα παιδιά και όλοι οι άνθρωποι για τη σημασία της ειρήνης και της αλληλεγγύης και να γίνει απόλυτα κατανοητό ότι η βία δεν έχει θέση ούτε στον Αθλητισμό αλλά ούτε και οπουδήποτε αλλού.
Το νόημα αυτής της ημέρας είναι να δοθεί ένα ηχηρό μήνυμα για την ειρήνη στον κόσμο και την ειρήνη στον αθλητισμό!


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png