Συνάντηση του Δημάρχου Αίγινας κ. Γιάννη Ζορμπά με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Θεόδωρο Σκυλακάκη.

DSC_8084.JPG

Δήμος Αίγινας. Δελτίο Τύπου.
Το Δημαρχείο Αίγινας επισκέφθηκε την Πέμπτη, 30 Μαΐου 2024, ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Θεόδωρος Σκυλακάκης, συνοδευόμενος από τον κ. Τέλη Αϊβαλιώτη, Γενικό Γραμματέα Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών, τον Αντιπεριφερειάχη Νήσων κ. Γιάννη Βουτσινά κι άλλους υπηρεσιακούς παράγοντες.

DSC_8064.JPG

Ο Δήμαρχος Αίγινας Γιάννης Ζορμπάς μαζί με μέλη της διοίκησης του Δήμου και εκπροσώπους επαγγελματικών ενώσεων και φορέων του νησιού, υποδέχθηκε στο γραφείο του τον κ. Σκυλακάκη και την αντιπροσωπεία του. Στη συνέχεια ακολούθησε μια ευρεία σύσκεψη στην οποία ο κ. Ζορμπάς είχε την ευκαιρία να εκθέσει στον Υπουργό όλα τα θέματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος και άπτονται της κεντρικής διοίκησης.

DSC_8078.JPG

Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στην πρόταση που έχει ήδη καταθέσει ο Δήμος στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη” (ΥΜΕΠΕΡΑΑ), με προϋπολογισμό 35.968.720€, για τη δημιουργία αποχέτευσης ακαθάρτων υδάτων και την εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων για την πόλη της Αίγινας και των όμορων οικισμών, ζητώντας να προτεραιοποιηθεί στο νέο ΕΣΠΑ.

DSC_8138.JPG

Ο κ. Σκυλακάκης δεσμεύτηκε ότι θα παρακολουθεί την εξέλιξη της πρότασης, ώστε να προχωρήσει η χρηματοδότηση.
Ο Δήμαρχος τόνισε επίσης ότι στον αρχικό σχεδιασμό του ΑΔΜΗΕ προβλέπεται η ηλεκτρική διασύνδεση της Αίγινας με τα Μέγαρα και ανέφερε τις ενέργειες που ο ίδιος έχει κάνει, με παρεμβάσεις του στο ΑΔΜΗΕ, για την ενίσχυση αυτής της προοπτικής. Ένα έργο που όπως ο ίδιος είπε είναι αναγκαίο με βάση τις μεγάλες ροές επισκεπτών που δέχεται το νησί στους μήνες αιχμής.

DSC_8131.JPG

Αναφέρθηκε επίσης εκτενώς σε όλες τις αντιπυρικές εργασίες που πραγματοποιούνται αυτόν τον καιρό στο νησί, ενώ δέχθηκε από τον Υπουργό την παρότρυνση να συμμετέχει ο Δήμος σε πρόγραμμα του Υπουργείου για δημιουργία αντιπυρικών ζωνών.
Στη συνέχεια ο κ. Σκυλακάκης επιθεώρησε μαζί με τον Δήμαρχο το έργο του ΑΔΜΗΕ που εκτελείται στην περιοχή «Πλακάκια», ενώ η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με γεύμα στον Ναυτικό όμιλο Αίγινας.

DSC_8108.JPG


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png