Δελτίο Τύπου από το Δήμο Αίγινας για τις παρατεταμένες διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος.

Δήμος Αίγινας. Δελτίο Τύπου.
Με πρωτοβουλία του Δημάρχου Αίγινας πραγματοποιήθηκε σήμερα Δευτέρα 9/8/10, σύσκεψη στο Δημαρχείο για να εξεταστεί η κατάσταση η οποία έχει δημιουργηθεί από τις παρατεταμένες διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος.

Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν οι Τοπικές Αρχές, οι Πρόεδροι των Τοπικών Συμβουλίων, εκπρόσωποι των Επαγγελματικών Ενώσεων και εκ μέρους της ΔΕΗ Α.Ε. οι κ.κ. Αθανάσιος Φουντουλάκης – Δ/ντής Περιοχής Πειραιά, Γεώργιος Ζουρνάς – Αναπληρωτής Προϊστάμενος Αίγινας και Νικόλαος Μαρίνος – Υπεύθυνος δικτύου.

Όπως εξήγησαν οι εκπρόσωποι της ΔΕΗ, οι διακοπές οφείλονται στις βλάβες που υπέστησαν το Σάββατο και την Κυριακή δύο από τα τρία υποβρύχια καλώδια που τροφοδοτούν την Αίγινα από τα Μέθανα.

Καταβάλλονται προσπάθειες από τη ΔΕΗ για την επισκευή των βλαβών ενώ παράλληλα προωθούνται στην Αίγινα πετρελαιοκίνητες γεννήτριες  ώστε να καλύψουν μεγάλο μέρος του φορτίου.

Εκτιμάται από τη ΔΕΗ ότι οι γεννήτριες θα έχουν τεθεί σε λειτουργία μέχρι το πρωί της Τρίτης 10/8, οπότε οι διακοπές ρεύματος θα ελαχιστοποιηθούν, ενώ η επισκευή του ενός τουλάχιστον υποβρυχίου καλωδίου θα ολοκληρωθεί μέχρι το Σάββατο 14/8.

Στο μεταξύ, η ηλεκτροδότηση του νησιού γίνεται κατά περιοχές εκ περιτροπής σύμφωνα με συγκεκριμένο πρόγραμμα που έχει εκδώσει η ΔΕΗ.

Οι διακοπές του ηλεκτρικού ρεύματος έχουν ως συνέπεια την αδυναμία λειτουργίας ορισμένων αντλιοστασίων και ως εκ τούτου παρατηρούνται και διακοπές υδροδότησης, σε ορισμένες περιοχές του νησιού.

Η ομαλή υδροδότηση θα αποκαθίσταται παράλληλα με την ομαλοποίηση της ηλεκτροδότησης.

Με νεώτερα Δελτία Τύπου θα ενημερώνουμε τους κατοίκους και του επισκέπτες για τις εξελίξεις.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png
Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png