Δελτίο Τύπου για τη χθεσινή κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αίγινας.

Δήμος Αίγινας - Δελτίο Τύπου
Το Δημοτικό Συμβούλιο στη χθεσινή έκτακτη συνεδρίασή του αποφάσισε να αποσταλεί προς τη ΔΕΗ Εξώδικη Διαμαρτυρία για τις ανυπολόγιστες ζημιές που υπέστη ο Δήμος, οι κάτοικοι και οι επαγγελματίες της Αίγινας εξαιτίας της αδυναμίας άμεσης επισκευής δύο καλωδίων που υπέστησαν βλάβη και της επαρκούς αντιμετώπισης της ηλεκτροδότησης μέχρι το πέρας της επισκευής.

Με αφορμή τα παραπάνω πιστεύουμε ότι έγινε κατανοητό τόσο από τους αρμόδιους της ΔΕΗ όσο και από τη κεντρική Διοίκηση ότι είναι απολύτως αναγκαία η άμεση εγκατάσταση του τέταρτου υποβρύχιου καλωδίου από τα Μέθανα και η ταχεία προώθηση της υλοποίησης του προγραμματισμένου έργου κατασκευής του υποσταθμού και της διασύνδεσης της Αίγινας με τα Μέγαρα, με αγωγό μεταφοράς υψηλής τάσης.

Είμαστε αποφασισμένοι να διεκδικήσουμε τα ανωτέρω ώστε να θωρακιστεί η Αίγινα και να μην υποστεί άλλη φορά τις βαρύτατες απώλειες του τελευταίου τετραημέρου. Όπως μας πληροφόρησε η ΔΕΗ Α.Ε., από σήμερα το πρωί φαίνεται ότι αποκαθίσταται η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος σε όλη την Αίγινα με την επισκευή του ενός από τα δύο καλώδια που είχαν υποστεί βλάβη και με την συνέχιση της λειτουργίας των γεννητριών που έχουν μεταφερθεί στην Αίγινα.

Παράλληλα με την ομαλοποίηση της ηλεκτροδότησης αποκαθίσταται σταδιακά και η υδροδότηση στις περιοχές που αντιμετώπιζαν σχετικό πρόβλημα. Δηλώνουμε ότι παραμένουμε σε εγρήγορση για την άμεση αντιμετώπιση τυχόν
προβλημάτων αλλά και για την προώθηση της παραπάνω οριστικής λύσης για την ηλεκτροδότηση του νησιού μας.