Ευρωπαϊκή συνάντηση μαγείρων (chefs) στο Tartu της Εσθονίας.

Ο δήμος της Αίγινας μετά από σχετική πρόσκληση από τον αδελφοποιημένο δήμο Tartu είχε την ευκαιρία να συμμετάσχει στην "Εβδομάδα Μαγειρικής", που διοργανώθηκε σ’ αυτή την πόλη της Εσθονίας από 5 έως 11 Νοεμβρίου.

Το θέμα της "Εβδομάδα Μαγειρικής" ήταν η παρουσίαση της παραδοσιακής μαγειρικής δημιουργίας των χωρών με πόλεις των οποίων το Tartu έχει αδελφοποιηθεί και συνεργάζεται στα πλαίσια των σχετικών προγραμμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στο πρόγραμμα συμμετείχαν αρχιμάγειροι (chefs) από επτά ευρωπαϊκές χώρες.

Την Αίγινα και την Ελλάδα εκπροσώπησε ο συμπολίτης μας κ. Δημήτριος Κάππος με βοηθό την κ. Αναστασία Μποζά. Η εκπροσώπηση ήταν ιδιαίτερα επιτυχημένη, αφού ο κ. Δημήτρηιος Κάππος κέρδισε το πρώτο βραβείο στο σχετικό διαγωνισμό.

Την αποστολή συνόδευσε η κ. Τέτα Γρίζου, εκδότρια του περιοδικού “Χρώματα και Γεύσεις Σαρωνικού”, η οποία κάλυψε δημοσιογραφικά το γεγονός και είχε την ευκαιρία να ενημερώσει τους εκεί υπευθύνους των Τουριστικών Γραφείων για τις δυνατότητες που προσφέρει η Αίγινα και η χώρα μας γενικά στον τομέα του Τουρισμού. Εκ μέρους των επιχειρηματιών του νησιού μας εστάλησαν δώρα και έντυπο υλικό για την προβολή του τουριστικού προϊόντος του νησιού μας στην Εσθονία και τις χώρες της Βαλτικής. Οι υπεύθυνοι της πόλεως του Tartu ευχαρίστησαν τον δήμο μας για την άψογη συνεργασία και την συμβολή του στην άριστη διεξαγωγή του προγράμματος από την οποία πρoέκυψαν οφέλη για όλες τις πλευρές και σηματοδοτούν την μελλοντική δημιουργική συνεργασία των δύο δήμων .