Πρόγραμμα εορτασμού Αγίου Διονυσίου, Πολιούχου της Αίγινας

Η Εορτή του Πολιούχου του νησιού μας ΑΓΙΟΥ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ έχει ορισθεί με το Π.Δ. 18.3.1953 ολοήμερη αργία. Από την 16η Δεκεμβρίου τα Δημόσια, Δημοτικά Καταστήματα, τα κτίρια των Νομικών Προσώπων του Δημοσίου και Ιδιωτικού Δικαίου, τα ιδιωτικά καταστήματα, οι οικίες και τα πλοία που θα ευρίσκονται στο λιμάνι της Αίγινας θα σημαιοστολιστούν.

Το βράδυ θα φωταγωγηθούν τα Δημοτικά, Δημόσια Καταστήματα, οι Εκκλησίες και τα πλοία.

ΚΥΡΙΑΚΗ 16 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2007

Ωρα 18:00Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός στον Μητροπολιτικό Ναό Αίγινας.

ΔΕΥΤΕΡΑ 17 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2007   

  • Ωρα 7:00 ¨Ορθρος και Θεία Λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ναό.    * Ωρα 9:00 Προσέλευση Επισήμων στο Δημοτικό Κατάστημα.
  • Ωρα 9:15 Αναχώρηση Επισήμων από το Δημοτικό Κατάστημα για τον Μητροπολιτικό Ναό.    * Ωρα 10:15 Δοξολογία.    *
  • Ωρα 10:30 Λιτάνευση της Ι. Εικόνας. Θα παραστεί και θα χοροστατήσει σε όλες τις λατρευτικές εκδηλώσεις ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης ¨Υδρας, Σπετσών, Αιγίνης, Ερμιονίδος και Τροιζηνίας κ.κ. Εφραίμ με όλο τον κλήρο του νησιού. Η πομπή της λιτάνευσης της Ι. Εικόνας θα ξεκινήσει από τον Μητροπολιτικό Ναό και θα περάσει από τις οδούς Κυβερνείου, Θωμαίδου ( Αγιος Νικόλαος) Αριστοφάνους ( Μυρτιδιώτισσα ) Λεωφ. Δημοκρατίας ( παραλία ) Παναγίτσα, Αχιλλέως,  Αφαίας και Μητροπόλεως.
  • Στις Θρησκευτικές και εορταστικές εκδηλώσεις παρακαλούνται να παρευρεθούν οι Πολιτικές, Αστυνομικές και Λιμενικές Αρχές, τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου και Ιδιωτικού Δικαίου, οι Ανάπηροι Πολέμου, οι Αξιωματικοί ε.α., οι έφεδροι Πολεμιστές, τα Σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, το ΙΕΚ, το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, το Σώμα Ελληνίδων Οδηγών, οι Επαγγελματικές Ενώσεις, τα Σωματεία και ο Λαός της Αίγινας.

Παρακαλούμε:

  • Τον Αρχιερατικό Επίτροπο Αίγινας Πρωτοπρεσβύτερο π. Γαρυφάλλου Νικόλαο για τα θέματα που αφορούν τις θρησκευτικές εκδηλώσεις.
  • Τον κ. Διοικητή Α.Τ. Αίγινας να μεριμνήσει για την απαγόρευση της κυκλοφορίας και στάθμευσης όλων των οχημάτων κατά μήκος της παραλίας και των δρόμων από όπου θα περάσει η Ι. Πομπή.
  • Τον κ. Διοικητή Κέντρου Λήψης Αίγινας ( Τούρλος.) , τον κ. Διοικητή ΑΤ Αίγινας και τον κ. Λιμενάρχη Αίγινας να φροντίσουν για τη διάθεση τιμητικού αγήματος από άνδρες των Υπηρεσιών τους για να πλαισιώσουν την Ι. Εικόνα .
  • Επίσης ο κ. Λιμενάρχης να φροντίσει για τον σημαιοστολισμό των πλοίων
  • Τους κ. κ. διευθυντές των Σχολείων για τις δικές τους ενέργειες συμμετοχής στον εορτασμό .
  • Τους κ.κ. Προϊσταμένους των Δημ. Υπηρεσιών , των ΝΠΔΔ καθώς και την Επαγγελματική Ένωση να μεριμνήσουν για τον σημαιοστολισμό και φωταγώγηση των καταστημάτων κλπ.

Τελετάρχης ορίζεται ο κ. Θεόδωρος Λορέντζος, Δάσκαλος. Επίσης στον εορτάζοντα ιστορικό Ναό του Αγίου Διονυσίου στην Παχεία Ράχη Αίγινας θα τελεστεί την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου και ώρα 18:30 εσπερινός και το πρωί Δευτέρας 17 Δεκεμβρίου και ώρα 7.00 Θεία Λειτουργία.

Ο Δήμαρχος

Παναγιώτης Ι. Κουκούλης