Επιστολή του Δήμου Αίγινας για τα προβλήματα από την απεργία των πλοίων.


Δήμος Αίγινας. Δελτίο Τύπου.
Για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί από την παρατεταμένη απεργία των πλοίων, απεστάλη σήμερα έγγραφο από το Δήμο Αίγινας προς τον Υπουργό Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας κ. Γιάννη Διαμαντίδη και τον Πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας. Το έγγραφο, που κοινοποιείται επίσης στους βουλευτές της Α’ Πειραιά, υπογράφεται από το Δήμαρχο κ. Παναγιώτη Ι. Κουκούλη και από τον εκλεγμένο Δήμαρχο κ. Θεοδόσιο Γ. Σακκιώτη, και αναφέρει τα εξής:

Θέμα: Διακοπή της θαλάσσιας συγκοινωνίας λόγω απεργίας της ΠΝΟ.
Εκφράζουμε την εντονότατη διαμαρτυρία όλων των κατοίκων της Αίγινας για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο νησί μας λόγω της παρατεταμένης απεργίας της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας. Η διακοπή της θαλάσσιας συγκοινωνίας, που αποτελεί την μοναδική οδό επικοινωνίας της Αίγινας με τη λοιπή χώρα, έχει στερήσει στους κατοίκους το θεμελιώδες δικαίωμα της ελεύθερης μετακίνησης και έχει προκαλέσει
οξύτατα προβλήματα με απειλητικές διαστάσεις για τη δημόσια υγεία, την υγεία των κατοίκων, την οικονομία του νησιού και γενικότερα την κοινωνική ζωή των πολιτών.

Παρακαλούμε, αναλογιζόμενοι την κρισιμότητα της κατάστασης, να προβείτε το ταχύτερο δυνατό στις αναγκαίες ενέργειες, ώστε να διασφαλισθεί, έστω και κατά στοιχειώδη τρόπο, η συγκοινωνία της Αίγινας με τον Πειραιά,
λαμβάνοντες επιπλέον υπόψη ότι η γραμμή Αίγινα – Πειραιάς έχει χαρακτήρα πορθμειακής γραμμής και ορισμένα πλοία είναι χαρακτηρισμένα πορθμεία.  Ευελπιστούμε στην άμεση και ευνοϊκή αντιμετώπιση του ζωτικού αυτού προβλήματος, ώστε να αποφευχθεί η περαιτέρω επιδείνωση της κατάστασης με ανυπολόγιστες και απρόβλεπτες συνέπειες για τους κατοίκους του νησιού.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png
Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png