Συνεχίζονται τα προβλήματα από τη μείωση των χειμερινών δρομολογίων του ΚΤΕΛ Αίγινας.

Σημαντικά είναι τα προβλήματα που έχουν προκύψει στους κατοίκους της περιφέρειας του νησιού που πρέπει να χρησιμοποιούν τη συγκοινωνία του ΚΤΕΛ ώστε να μετακινούνται από και προς το κέντρο της Αίγινας. Για το θέμα απέστειλε επείγουσα ανακοίνωση ο Δήμος της Αίγινας το κείμενο της οποίας ακολουθεί:


Δήμος Αίγινας. Επείγουσα Ανακοίνωση.
Μεγάλα προβλήματα στην τοπική κοινωνία, συνολικά, έχει δημιουργήσει η ανεπαρκής εξυπηρέτηση μέσω των χειμερινών δρομολογίων του ΚΤΕΛ. Ο Δήμος έχει κατακλυσθεί από διαμαρτυρίες πολιτών, ενώ εντονότερο είναι το πρόβλημα που προκύπτει από τη μη εξυπηρέτηση των μαθητών που κατοικούν στην περιφέρεια του Νησιού. Από την πλευρά του, το ΚΤΕΛ Αίγινας δηλώνει ότι λόγω ανείσπρακτων οφειλών, αδυνατεί να συμβάλει σε εξεύρεση συμβιβαστικής λύσης, μέχρι να δοθεί μονιμότερη λύση. Ο Δήμαρχος κ. Σακκιώτης και οι συνεργάτες του έχουν προβεί σε επείγουσες ενέργειες για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα, ενώ υπάρχει πλήρης ενημέρωση των πολιτών. Συγκεκριμένα: Με ευθύνη του Αντιδημάρχου κ. Κουκούλη, σχηματίστηκε φάκελος και το θέμα συζητήθηκε προ ημερήσιας διάταξης, κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 31/1/2011, από το οποίο και λήφθηκε σχετική απόφαση. Έχουν πραγματοποιηθεί αλλεπάλληλες κοινές συσκέψεις μεταξύ των κ.κ. Δημάρχου, Αντιδημάρχου, Προέδρου του ΚΤΕΛ και υπηρεσιακών παραγόντων, με τηλεφωνική συμμετοχή και του κ. Αντιπεριφερειάρχη Νήσων κ. Κατσικάρη, ενώ γίνονται συνεχείς τηλεφωνικές επαφές και με τη ΚΕΔΚΕ για τα οφειλόμενα προς το Δήμο ποσά, από το πρόγραμμα "ΣΥΝ-ΚΟΙΝΩΝΙΑ". Με επείγον έγγραφό του ο κ. Δήμαρχος ζητά τις άμεσες ενέργειες της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων και του Υπουργείου Εσωτερικών, ενώ έχει ζητηθεί συνάντηση και με τον αρμόδιο Υπουργό Μεταφορών Υποδομών και Δικτύων κ. Ρέππα. Εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής εκφράζεται η συμπαράσταση προς το επιβατικό κοινό και ειδικότερα προς το μαθητικό πληθυσμό. Πιστεύουμε ότι σύντομα θα δημιουργήσουμε εξελίξεις που θα συμβάλουν στην επίλυση του προβλήματος.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png