"Παρατηρητήριο Τουρισμού" από το Δήμο Αίγινας.

Ο Δήμος Αίγινας σε συνέχεια των πρωτοβουλιών που έχει αναλάβει για την ενίσχυση του Τουρισμού στο νησί μας, προωθεί τη δημιουργία «Παρατηρητηρίου Τουρισμού». Το «Παρατηρητηρίου Τουρισμού» θα χρηματοδοτηθεί μέσω ΕΣΠΑ και με εκσυγχρονιστικό λειτουργικό πλαίσιο θα μας δίνει τη δυνατότητα να διαχειριστούμε το τουριστικό μας προϊόν με σύγχρονο και αποτελεσματικότερο τρόπο. Έτσι θα μπορούμε να έχουμε μετρήσιμα πιστοποιημένα μεγέθη, μια επίκαιρη δηλαδή εικόνα όλων των παραμέτρων του τουριστικού τομέα στο νησί μας και να παρεμβαίνουμε επιτελικά όπου αυτό απαιτείται, με στόχο τη βελτιστοποίηση αυτού του τόσο σημαντικού πυλώνα της οικονομίας μας. Στα πλαίσια της λειτουργίας του νεότευκτου αυτού θεσμού, ο οποίος θα βασίζεται σε συγκεκριμένες αρχές, θα κληθούν όλοι οι εμπλεκόμενοι με τον τουρισμό φορείς, με στόχο να δημιουργηθεί μια δομή σε τοπικό επίπεδο που θα διαχειρίζεται τα σχετικά θέματα. Έτσι αξιολογώντας τα στατιστικά στοιχεία, θα καταθέτει εισηγήσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο, λειτουργώντας όχι απολογιστικά, αλλά παρεμβαίνοντας ουσιαστικά και έγκαιρα όπου απαιτηθεί.

Η σκοπιμότητα της θεσμοθέτησης του «Τουριστικού Παρατηρητηρίου», είναι η επιστημονική παρακολούθηση και αξιολόγηση της τουριστικής οικονομίας του νησιού και εκτιμάμε πως θα αποτελέσει ένα συνεκτικό κρίκο των σχετικών με τον τομέα επιχειρήσεων και θα συμβάλει ουσιαστικά στην αύξηση της ανταγωνιστικότητας του τουριστικού προϊόντος της Αίγινας, αναπτύσσοντας για πρώτη φορά ένα συνολικό στρατηγικό σχεδιασμό στον τομέα αυτό.
Ο Δήμος της Αίγινας διαβεβαιώνει πως, θα καταβάλει με συνέπεια κάθε προσπάθεια για την προβολή, ανάπτυξη και ενίσχυση του τουρισμού μας, εκτιμώντας τα πολλαπλά οφέλη του στην οικονομία και στην κοινωνία του νησιού μας.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png