Ίδρυση Γραφείου Εθελοντισμού.

Συμπολίτες και συμπολίτισσες
«Θα εμπνεύσουμε και θα ενισχύσουμε με όλες μας τις δυνάμεις τον εθελοντισμό και τη συμμετοχή.»
Ακριβώς αυτά τα λόγια ακούστηκαν στην κεντρική προεκλογική μου ομιλία. Και αυτή ακριβώς είναι η δηλωμένη πεποίθηση μου. Πως οι πολιτικές διοικήσεις οφείλουν να εμπνέουν και να θέτουν ως προτεραιότητα την υποστήριξη και την τόνωση αυτού του πολύ σπουδαίου δημοκρατικού κινήματος, του εθελοντισμού. Ειδικά στις μέρες μας, που το περιβάλλον είναι θολό και ιδιαίτερα απαιτητικό, στις μέρες μας που θλιβερά δεδομένα μας έχουν φέρει αντιμέτωπους με τον φόβο και την ανασφάλεια, που η κρίση επηρεάζει την καθημερινότητα όλων μας, μόνο η ενεργή συμμετοχή και η αλληλεγγύη των πολιτών μπορεί να δώσει ελπίδα και να αποτελέσει μια αισιόδοξη προοπτική. Οι ενεργοί πολίτες είναι οι πολίτες που θέτουν το εμείς πάνω από το εγώ, την κοινή επιδίωξη, πέρα από την ιδιοτέλεια και το στενό ατομικό συμφέρον. Και αυτούς τους πολίτες τους έχει ανάγκη η σημερινή πολιτεία, τους έχει ανάγκη η κοινωνία μας, περισσότερο από ποτέ.

Ο εθελοντισμός είναι πρόοδος, είναι πολιτισμός, είναι έκφραση, είναι τρόπος ζωής. Ο εθελοντής είναι ο ενεργός πολίτης που παρεμβαίνει, διαμορφώνει και δημιουργεί τελικά το περιβάλλον και τις συνθήκες που του αξίζουν να ζήσει. Η παραίτηση, η απογοήτευση και τελικά η μη συμμετοχή, η παθητική στάση είναι το γόνιμο έδαφος που θα ευδοκιμήσουν τα παράσιτα και θα καλλιεργηθούν επικίνδυνες ιδιοτελείς προσδοκίες.
Τα έχουμε δυστυχώς ζήσει όλα τούτα και γνωρίζουμε καλά τα οδυνηρά αποτελέσματα τους. Οι πολίτες δεν πρέπει να δώσουν ποτέ στο μέλλον εν λευκώ εξουσιοδοτήσεις και να υπογράψουν λευκές επιταγές σε κανένα. Αντίθετα πρέπει όλοι μαζί να μετασχηματίσουμε την έγνοια μας και την αγάπη για
τον τόπο μας σε ενεργητική συμμετοχή, σε κάθε κοινωνικό κύτταρο.

Από τη δική μου πλευρά θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια και σε ατομικό και σε θεσμικό επίπεδο, ώστε ο Δήμος να συμβάλει ως ουσιαστικός αρωγός στις μέχρι τώρα προσπάθειες των εθελοντικών οργανώσεων αλλά και των μεμονωμένων εθελοντών, να τις ενισχύσει και να τις υποστηρίξει, με στόχο να γίνει η συμμετοχή κυρίαρχη νοοτροπία, να γίνει στάση ζωής όλων μας. Δημιουργούμε στο Δήμο γραφείο εθελοντισμού υπό την άμεση εποπτεία του Δημάρχου και θεσμοθετούμε μια «ομάδα εργασίας» που θα έχει σαν σκοπό την οργάνωση και το συντονισμό των εθελοντών καθώς και τη δημιουργία μητρώου εθελοντών.

Καλούμε λοιπόν όλους τους πολίτες, την εκκλησία, τους συλλόγους, τα σχολεία, τα σωματεία και τις δημοτικές παρατάξεις να συνδράμουν αυτή την πρωτοβουλία. Προσωπικά θα ήθελα να διαβεβαιώσω πως δε θα επιχειρηθεί κανενός είδους ιδιοποίηση ή κηδεμονία αυτής της προσπάθειας.
Είμαι σίγουρος πως θα αποτελέσει μια πολύτιμη παρακαταθήκη για την κοινωνία μας. Θα είναι μια τεράστια επιτυχία που θα πιστωθεί σε όλους μας.
Σας καλώ λοιπόν να μοιραστούμε τη χαρά της συμμετοχής και της προσφοράς, σας καλώ να οικοδομήσουμε μια κοινωνία αλληλεγγύης και συνοχής και να παραδειγματίσουμε με τη στάση μας τις νέες γενιές, τους αυριανούς ενεργούς
πολίτες, τα παιδιά μας..

Ο Δήμαρχος
Σάκης Σακιώτης
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png