Συμμετοχή του Δήμου Αίγινας σε ευρωπαϊκή ημερίδα στη Σύρο.

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 12 Μάρτη στην Ερμούπολη της Σύρου Γενική Συνέλευση του δικτύου Αειφορικών Νήσων του Αιγαίου, με την ονομασία ΄΄ ΔΑΦΝΗ΄΄, με θέματα: τροποποίηση Καταστατικού & εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου. Την ίδια ημέρα πραγματοποιήθηκε ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ με τίτλο : Ο ρόλος των

Νησιωτικών Αρχών στον ενεργειακό σχεδιασμό - Η πρωτοβουλία - Σύμφωνο των Νησιών. Το σύμφωνο των νησιών αποτελεί μια πολιτική δέσμευση των Νησιωτικών Αρχών, για την μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα σε επίπεδο Νησιού κατά 20% έως το 2020.

Αποτελεί μια προέκταση του Συμφώνου των Δημάρχων & απευθύνεται σε Νησιωτικές αρχές που θέλουν να δηλώσουν έμπρακτα τη δέσμευσή τους για αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Τα μέλη του δικτύου "ΔΑΦΝΗ" ( Ο δήμος μας είναι μέλος του Δικτύου "ΔΑΦΝΗ") υποστηρίζονται σ΄ αυτήν την πρωτοβουλία χωρίς κόστος, από εξειδικευμένο προσωπικό του Δικτύου, προκειμένου να καθορίσουν & να αναπτύξουν ΝΗΣΙΩΤΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΔΡΑΣΗΣ Αειφόρου Ενέργειας & να ωριμάσουν ενεργειακά έργα προς ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ.

Οι Δήμοι μέλη του "ΔΑΦΝΗ", έχουν πλέον την ευκαιρία να αποτελέσουν πρωτοπόρους στην Ελλάδα , σε θέματα πράσινης ανάπτυξης & να ανταποκριθούν με επιτυχία στην πρόκληση που αποτελεί για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, ο στόχος για μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου κατά το 20%.

Το Δίκτυο "ΔΑΦΝΗ", σύμφωνα με την νέα Αρχιτεκτονική της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αποτελείται από 28 Νησιωτικούς Δήμους. Ο Δήμος μας εκπροσωπήθηκε κατά την Γ.Σ. &την Ευρωπαϊκή ημερίδα από τον Δήμαρχο Αίγινας κ. Θεοδόσιο Σακκιώτη.

Τώρα πλέον απαιτείται απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου περί εξουσιοδότησης στον Δήμαρχο ή εκπρόσωπό του να συμμετάσχει στην εκδήλωση της οριστικής υπογραφής του συμφώνου των Νησιών που θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες την 12η Απριλίου 2011.

Για την εκλογή του νέου Δ.Σ. του Δικτύου "ΔΑΦΝΗ" συμμετείχε ως υποψήφιος ο Δήμαρχος Αίγινας ο οποίος εξελέγη & μετά την συγκρότηση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου κατέλαβε την θέση του Γεν. Γραμματέα.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png