Δελτίο Τύπου από τη Δημοτική Ένωση Πολιτών "Αίγινα Κίνηση Ευθύνης" για τον επαναπροσδιορισμό του τιμολογίου του νερού.

Δελτίο Τύπου.
Στις 16 Μαρτίου 2011 το Δημοτικό Συμβούλιο έλαβε απόφαση για τον επαναπροσδιορισμό του τιμολογίου νερού. Η απόφαση αυτή που υπερψηφίστηκε μόνο από τους δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας, είναι κοινωνικά άδικη και αντιαναπτυξιακή και θα προκαλέσει σοβαρές απώλειες στα οικονομικά του Δήμου μας. Είναι κοινωνικά άδικη, γιατί επιβάλλει αύξηση περίπου 10% στα νοικοκυριά με κατανάλωση μέχρι 80 κ.μ. το δίμηνο, που αντιπροσωπεύουν το 95% του συνόλου των νοικοκυριών, ενώ μειώνει κατά 50% περίπου το τιμολόγιο για τις καταναλώσεις πάνω από 80 κ.μ. το δίμηνο, ενθαρρύνοντας έτσι την αλόγιστη χρήση και σπατάλη του νερού.

Παράλληλα, μειώνει την υποχρεωτική ελάχιστη κατανάλωση από 8 κ.μ. το δίμηνο στα 4 κ.μ. και ευνοεί τους καταναλωτές που δεν έχουν μόνιμη κατοικία στην Αίγινα, αλλά επισκέπτονται το σπίτι τους λίγους μήνες το χρόνο. Καταργεί επίσης το ειδικό τιμολόγιο για τους καλλιεργητές και τις επιχειρήσεις, που βοηθούσε αυτούς του καταναλωτές χωρίς να ζημιώνει το Δήμο. Με αυτές τις αλλαγές, όπως η ίδια η Διοίκηση του Δήμου παραδέχεται, ο Δήμος θα έχει ζημιά 696.394 ευρώ το χρόνο. Με αυτή τη ζημιά, η οικονομική κατάσταση του Δήμου, που είναι ήδη σε πολύ άσκημη κατάσταση εξ αιτίας της μείωσης των κρατικών επιχορηγήσεων λόγω της κρίσης, θα επιδεινωθεί δραματικά με απρόβλεπτες συνέπειες για όλους μας.

Με αυτά τα αναμφισβήτητα δεδομένα, καλούμε τη διοίκηση του Δήμου, να αντιληφθεί την κρισιμότητα της κατάστασης, να μην εφαρμόσει την άδικη και καταστροφική αυτή απόφαση και να επανεξετάσει τη θέση της για το καλό των πολιτών και του Δήμου. Επισημαίνουμε τέλος τη συμπεριφορά ορισμένων προέδρων Δημοτικών Κοινοτήτων που ανήκουν στην παράταξη της πλειοψηφίας, στα πλαίσια των αποφάσεων που ελήφθησαν από τα Κοινοτικά Συμβούλια για το τιμολόγιο του νερού. Φαινόμενα που παρατηρήθηκαν, όπως πρόεδροι Δημοτικών Κοινοτήτων να ψηφίζουν στο Δημοτικό Συμβούλιο τα αντίθετα από ότι αποφάσισαν τα Κοινοτικά Συμβούλια καθώς και η παραποίηση των αποφάσεων της Δημοτικής Κοινότητας Αίγινας, προκαλούν ερωτηματικά και έντονη ανησυχία. Καταδικάζουμε αυτά τα φαινόμενα αντιδημοκρατικής συμπεριφοράς και πιστεύουμε πως δεν θα επαναληφθούν.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png