Ανοιχτός διάλογος για την ανάπτυξη του τουρισμού από το Δήμο Αίγινας.

Δήμος Αίγινας. Δελτίο Τύπου.
Η ανάπτυξη των υποδομών στο νησί μας, αποτελεί προϋπόθεση για την οικονομική ανάπτυξη και για την βελτίωση της καθημερινής ζωής των Αιγινητών. Σ’ ένα ταχύτατα εξελισσόμενο σκηνικό χρειαζόμαστε νέες Δημοτικές επιλογές, προσαρμοσμένες στα νέα δεδομένα. Τα οφέλη για την Τοπική Κοινωνία ανήκουν σε πρωτοπόρες παρεμβάσεις και γι’ αυτό απαιτούνται ρήξεις με παρωχημένες Δημοτικές Πολιτικές, απαιτούνται νέες μέθοδοι και νέα "εργαλεία" Δημοτικών παρεμβάσεων. Απαιτούνται "πολιτικές" για τη δημιουργία μιας ανοιχτής και ανταγωνιστικής τοπικής οικονομίας, που θα βασίζεται και θα στηρίζεται απαραίτητα στην αποδοχή της ανάγκης για διαρκή προσαρμογή, συναίνεση αλλά και διατήρηση της κοινωνικής συνοχής.

Οι νέες τεχνολογικές εξελίξεις και τα νέα οργανωτικά πρότυπα στην παραγωγή, δημιουργούν νέες συνθήκες λειτουργίας και νέες προοπτικές για τις επιχειρήσεις. Με βάση αυτήν την αντίληψη προσβλέπουμε στη δημιουργία σταθερών μηχανισμών διαβούλευσης - κάτι που μέχρι σήμερα και από της ανάληψης των καθηκόντων μας δεν έχει λειτουργήσει λόγω αυξημένων πρωτοβουλιών μας για την θεμελίωση του Δήμου - μακριά από την πεπατημένη συντεχνιακής λογικής και μονομερών διεκδικήσεων. Με βάση τα παραπάνω, ξεκινάμε και καθιερώνουμε ένα μόνιμο ανοικτό διάλογο με την συμμετοχή όλων των νομιμοποιουμένων φορέων της Τοπικής Κοινωνίας.

Προς την κατεύθυνση αυτή σας καλούμε την Τετάρτη 13-4-2011 και ώρα 13:30 στο Δημοτικό Κατάστημα, για μια δημιουργική ανάπτυξη των Δημοτικών πρωτοβουλιών και στον τομέα του Τουρισμού, που αποτελεί τον βασικό πυλώνα της Τοπικής Οικονομίας και τον αποφασιστικό παράγοντα για την ανταγωνιστικότητα του νησιού μας ως τελικού τουριστικού προορισμού.

Με εκτίμηση ο Δήμαρχος,
Σάκης Σακκιώτης


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png