Επιστολή Σάκη Σακκιώτη στον υπουργό πολιτισμού για την οικία Γιάννη Μόραλη.

Προς τον Υπουργό Πολιτισμού & Τουρισμού κ. Παύλο Γερουλάνο.
Αξιότιμε κ. Υπουργέ,
Σας είναι ίσως γνωστό ότι από την πλευρά του υιού του μεγάλου μας ζωγράφου αείμνηστου Γιάννη Μόραλη, έχει κινηθεί διαδικασία για την πώληση του σπιτιού - ατελιέ του στην Αίγινα. Αντιλαμβάνεσθε ότι μια τέτοια αρνητική εξέλιξη θα ήταν ο,τι χειρότερο για την Αίγινα με την οποία ο μεγάλος εικαστικός δημιουργός είχε συνδέσει μεγάλο μέρος της ζωής του και της καλλιτεχνικής του δημιουργίας καθόσον η οικία αυτή πέραν της αξίας της ως χώρος κατοικίας και δημιουργίας ενός των μεγαλυτέρων σύγχρονων ζωγράφων της χώρας μας με παγκόσμια ακτινοβολία αποτελεί και σπάνιο δείγμα αρχαΐζουσας αρχιτεκτονικής .

Με τις παραπάνω σκέψεις παρακαλούμε να εξετάσετε μέσα στον χρόνο που απομένει έως την πώληση του ακινήτου και την οριστική απώλεια του ως σημείου αναφοράς του Γιάννη Μόραλη και του έργου του στην Αίγινα, την δυνατότητα σε συνεργασία και με τον Δήμο μας της εξαγοράς της οικίας και μετατροπής της σε χώρο πολιτισμού, εκθέσεων, παρουσίασης, μελέτης και ανάδειξης του έργου του Γιάννη Μόραλη και όποια άλλη παρόμοια πολιτιστική δραστηριότητα προσφέρεται. Ελπίζουμε και ευχόμαστε να βρεθεί εγκαίρως λύση στο θέμα αυτό που μας απασχολεί. Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία

Μετά τιμής
Ο Δήμαρχος Αίγινας
Θεοδόσιος Γ. Σακκιώτης


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png