Επίσκεψη Φίλιππου Τζίτζη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Δήμος Αίγινας. Δελτίο Τύπου.
Ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Αίγινας κ. Φίλιππος Τζίτζης, ύστερα από πρόσκληση της Αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Ρόδη Κράτσα και μαζί με άλλους αιρετούς της ΤΕΔΚΝΑ, Δημάρχους , Αντιδημάρχους, Προέδρους Δημοτικού Συμβουλίου, επισκέφθηκε τις Βρυξέλλες και συγκεκριμένα την έδρα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Τον Ιούνιο του 2008, ο κ. Φίλιππος Τζίτζης Δημοτικός Σύμβουλος Αίγινας και μέλος τις Επιτροπής Πολιτισμού της ΤΕΔΚΝΑ,είχε ξαναεπισκεφτεί τις Βρυξέλλες, προσκεκλημένος τότε του Ευρωβουλευτή κ. Ιωάννη Βαρδιτσιώτη.

Σ΄ αυτό το ταξίδι από 11 Ιουλίου έως 13 Ιουλίου 2011, συνδυάστηκε και με φιλικό αγώνα, ποδοσφαίρου αφού ως γνωστό ο κ. Φ. Τζίτζης είναι μέλος της ποδοσφαιρικής ομάδας της ΤΕΔΚΝΑ, ο αγώνας έγινε το ίδιο βράδυ Δευτέρα 11 Ιουλίου. Την άλλη μέρα 12 Ιουλίου το μεσημέρι, ο κ. Αντιδήμαρχος συναντήθηκε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με την Αντιπρόεδρο κ. Κράτσα, μαζί με τους άλλους αιρετούς. Συμμετείχε σε ομιλία του Ευρωβουλευτή & καθηγητού Πανεπιστημίου κ. Τσεκούρα, για το μέλλον της Ελλάδας και της Ευρώπης ,σχετικά με την κρίση. Στη συνέχεια ενημερώθηκε από την κ. Μυρτώ Ζορμπαλά,υπάλληλο της Κομισιόν για Ευρωπαϊκά προγράμματα και το ΕΠΣΑ. Ρώτησε για το θέμα της συντήρησης των παιδικών σταθμών, αν υπάρχουν προγράμματα συντήρησης, όπως υπάρχουν προγράμματα δημιουργίας νέων παιδικών σταθμών.

Στην συνέχεια ενημερώθηκε από την κ. Αντιπρόεδρο για ένα νέο δίκτυο πόλεων, που συμμετέχουν ο Πειραιάς, οι Σπέτσες , η Ύδρα και άλλα νησιά και ζήτησε από την κ. Κράτσα να περιληφθεί και η Αίγινα μέσα σε αυτό το δίκτυο πόλεων. Ο κ. Αντιδήμαρχος ξεναγήθηκε στους χώρους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου από τον κ.Καρύδη , Διπλωματικό υπάλληλο του Ε. Κοινοβουλίου. Στο τέλος της επίσκεψης ο κ. Αντιδήμαρχος ενημέρωσε την κ. Αντιπρόεδρο , ότι ο Δήμαρχος Αίγινας και ο Δήμος Αίγινας συμβολικά προσφέρουν σε κάθε Ευρωβουλευτή του Κοινοβουλίου ένα πακετάκι φυστίκια ( Τοπικό προϊόν της Αίγινας) με μία επιστολή του Δημάρχου Αίγινας κ. Σάκη Σακκιώτη.

Ο Αντιδήμαρχος Αίγινας κ. Φίλιππος Τζίτζης, ευχαρίστησε θερμώς όλους τους συναδέλφους του σ΄ αυτό το ταξίδι του στις Βρυξέλλες , για την βοήθεια που του πρόσφεραν στην μεταφορά των 730 πακέτων φιστικιών από το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, στο ξενοδοχείο, και μετά στο Ευρωκοινοβούλιο.

Η Αντιπρόεδρος κ. Κράτσα ευχαρίστησε θερμώς τον Δήμο Αίγινας, τον κ. Δήμαρχο τον κ. Αντιδήμαρχο, και όλο το Δημοτικό Συμβούλιο, για την προσφορά του τοπικού Αιγινήτικου προϊόντος προς όλους ανεξαιρέτως Ευρωβουλευτές.

Άρχισε η διανομή του φιστικιού του πρώτα στην Επιτροπή Γεωργίας στις 12- 7- 11 και θα ολοκληρωνόταν 13-7-11, 14-7-11 και 15-7-11.

Ο κ. Αντιδήμαρχος την επόμενη μέρα , Τετάρτη, επισκέφθηκε το Μουσείο αυτοκινήτων, το Πολεμικό Μουσείο και το στάδιο Χέυζελ, όπου είχε γίνει ο τελικός κυπέλλου πρωταθλητριών του 1985.

Την Τετάρτη το μεσημέρι ο Αντιδήμαρχος Αίγινας μαζί με τους άλλους αιρετούς της ΤΕΔΚΝΑ, αναχώρησε για Αθήνα.

Στο συγκεκριμένο ταξίδι για τις Βρυξέλλες, ο Δήμος Αίγινας δεν πλήρωσε ούτε ένα λεπτό, και ο Αντιδήμαρχος Αίγινας, ευχαριστεί θερμά, την κυρία Κράτσα, Αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, για την πρόσκληση και την φιλοξενία.

Η προγραμματισμένη πτήση από Βρυξέλλες, στις 5:00μ.μ ώρα Ελλάδας, και η άφιξη στην Αθήνα γύρω στις 9:00μ.μ, δεν  επέτρεψαν στον κ. Τζίτζη να παρευρεθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 14-7-2011.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png