Δίκτυο αδελφοποιημένων Σαλαμινομάχων Πόλεων. Συμμετέχει η Αίγινα.

Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων Δήμου Αίγινας. Δελτίο Τύπου.

Την 28η και 29η Σεπτεμβρίου στα πλαίσια των ετήσιων εκδηλώσεων Σαλαμίνεια που πραγματοποιεί ο Δήμος Σαλαμίνας με την ευκαρία της Ναυμαχίας της Σαλαμίνας ( 480 π,Χ) η που τοποθετείται χρονικά  τις ημερομηνίες αυτές , πραγματοποιήθηκε η τελετή υπογραφής σύστασης δικτύου αδελφοποιημένων πόλεων , οι Δημότες των οποίων το 480 π.Χ. έλαβαν μέρος στην νικηφόρο ναυμαχία που έπαιξε έναν πολύ σημαντικό ιστορικό ρόλο όχι μόνο για την Ελληνική αλλά και γενικότερα την Ευρωπαϊκή και παγκόσμια ιστορία.

Στις εκδηλώσεις παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Αίγινας  κ. Θεοδόσης Σακκιώτης ο οποίος 'ελαβε μέρος στην διαβούλευση που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Σαλαμίνας και υπέγραψε το  πρωτόκολλο αδελφοποίησης  μετά και την σχετική ληφθείσα απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αίγινας και  ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού - Αθλητισμού κ. Φίλιππος Τζίτζης ο οποίος κατέθεσε στεφάνι για τον Δήμο Αίγινας στον τύμβο της Σαλαμινομάχων. Οι εκπρόσωποι του Δήμου παρέστησαν επίσης σε όλες τις εκδηλώσεις του διημέρου που είχαν οργανωθεί από τον Δήμο Σαλαμίανας όπως και στην μεγάλη παρέλαση που πραγματοποιήθηκε στην περιοχή του Αρχαίου λιμένα με την οποίαν ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις .

Οι πόλεις που συμμετέχουν στο δίκτυο θα αναλάβουν διαδοχικά την προεδρία του δικτύου σύμφωνα  με το πρωτόκολλο αδελφοποίησης. Για το έτος 2012 την προεδρία αναλαμβάνει τιμητικά η πόλη της Σπάρτης ο Δήμαρχος της οποίας παρέλαβε ήδη την σημαία του δικτύου των Σαλαμινομάχων πόλεων .


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png