«Αποκαλυπτικό Δελτίο»

Δελτίο Τύπου

Για μια ακόμα φορά οι «γνωστοί – άγνωστοι» εστράφησαν εναντίον της Αίγινας!Το βράδυ της Τετάρτης 26 Μαρτίου, ο δημοσιογράφος κ. Γ. Παπαγιάννης, κεντρικός παρουσιαστής της εκπομπής «Αποκαλυπτικό Δελτίο» του τηλεοπτικού σταθμού EXTRA 3, με τον τίτλο «Νερό – Δηλητήριο στην Αίγινα», ισχυρίστηκε ότι το νερό στο νησί μας δημιουργεί προβλήματα υγείας στους κατοίκους. Χαρακτηριστικά μίλησε για «δυσεντερίες, αλλεργίες και πέτρες στα νεφρά»!!!
Επικαλέστηκε μάλιστα και «επίσημα έγγραφα» (τα οποία δεν διακρινόντουσαν καν στην οθόνη) και μίλησε για ακαταλληλότητα των πλοίων, που μεταφέρουν νερό στο νησί «από την Ελευσίνα».

Για την αποκατάσταση της αλήθειας σας πληροφορούμε ότι:

1. Τα έγγραφα είχαν προφανώς ημερομηνίες του περασμένου χρόνου και αφορούσαν σε μετρήσεις, που – κατά σύμπτωση πάλι – μας γνωστοποιήθηκαν πρώτα από τηλεοπτικό σταθμό και που στην πορεία ανασκευάστηκαν απολύτως.

2. Τα συγκεκριμένα πλοία τα οποία κατά τον κ. Παπαγιάννη κρίθηκαν ακατάλληλα για μεταφορά νερού, ουδέποτε έχουν μεταφέρει νερό στην Αίγινα.

3. Προμηθευόμαστε νερό της ΕΥΔΑΠ από παροχές στο Πέραμα και στον Ασπρόπυργο και όχι από την Ελευσίνα.

4. Γίνονται, για πρώτη φορά, συνεχείς έλεγχοι ποιότητας του νερού από το Δήμο της Αίγινας, τη Νομαρχία Πειραιά και το Υπουργείο Υγείας.

5. Η Υπηρεσία Ελέγχου Ποιότητας Ύδατος της ΕΥΔΑΠ (Διεύθυνση Ελέγχου Ποιότητας και Προστασίας νερού) με έγγραφό της με Α.Π. 328813/07-08-07, κατόπιν ελέγχου που διενήργησε, μας γνωστοποίησε ότι: «Επομένως όσον αφορά την ποιότητα ικανοποιεί πλήρως τις απαιτήσεις της Ελληνικής. Νομοθεσίας, είναι κατάλληλα και ασφαλή (τα ύδατα) και θεωρούμε ότι ουδείς κίνδυνος υπάρχει για την υγεία των καταναλωτών από τη χρήση του νερού ως πόσιμο».

Πιστεύουμε ότι η τήρηση της ελάχιστης δεοντολογίας επιβάλλει όταν γίνονται αναφορές σε θέματα της Αίγινας, οι «υπεύθυνοι» να αναδεικνύουν τα αληθινά στοιχεία και δεδομένα, τα οποία άλλως τε βρίσκονται στη διάθεση οποιουδήποτε τα ζητήσει.

Συμπεριφορές σαν και αυτή του κ. Γ. Παπαγιάννη και του «Αποκαλυπτικού Δελτίου» του, αποκαλύπτουν μόνο το μέγεθος της κακής προαίρεσης κάποιων, που δηλητηριάζουν την Αίγινα, όχι με το νερό (που είναι αποδεδειγμένα ασφαλές), αλλά με την ασύστολη και ανυπόστατη κινδυνολογία τους.

Ο Δήμαρχος Αίγινας
Παναγιώτης Ι. Κουκούλης