Υπογραφή αδελφοποίησης του Δήμου Αίγινας με την πόλη Λισούη της Κίνας.

Δήμος Αίγινας. Δελτίο Τύπου.
Πραγματοποιήθηκε στις 1/1/2011 η  τελετή Αδελφοποιησης  μεταξύ του Δήμου Αίγινας και του Δήμου Λισούη της  Κίνας , για την εγκαθίδρυση σχέσεων φιλικών ανταλλαγών .
Σε επίσημη τελετή στο Δημαρχείο της πόλης Λισούη υπεγράφη  η τελική Συμφωνία από τον Δήμαρχο της πόλης Λισούη της Κίνας κ. Wang Yongkang  καί τον Δήμαρχο Αίγινας κ. Θεοδόσιο Σακκιώτη,

Σύμφωνα με τις αρχές του κοινού  ανακοινωθέντος  συνήφθησαν διπλωματικές σχέσεις με σκοπό την προώθηση της αμοιβαίας κατανόησης και φιλίας , την εδραίωση και ανάπτυξη φιλικής συνεργασίας μεταξύ των δύο πόλεων  με στόχο την δημιουργία σχέσεων φιλικών ανταλλαγών ως αδελφοποιημένων πόλεων.

Οι δύο πλευρές θα πραγματοποιούν σύμφωνα με τις αρχές της ισότητας και του αμοιβαίου οφέλους ανταλλαγές και συνεργασίες , σε διάφορες μορφές , στους τομείς της οικονομίας , του εμπορίου , της επιστήμης , της τεχνολογίας , του πολιτισμού , της παιδείας , του αθλητισμού , της υγείας , του τουρισμού , της επιχειρηματικότητας κλπ για την προώθηση της κοινής ευημερίας και ανάπτυξης.

Η Συμφωνία μεταξύ των δύο Δήμων ετέθη σε ισχύ από της ημερομηνίας της υπογραφής .

Από το Γραφείο Τύπου  , Δημοσίων και Διεθνών Σχέσεων του Δήμου