Ο Δήμος Αίγινας συνυπογράφει την "Ευρωπαϊκή Χάρτα για την Ισότητα των Φύλων στις Τοπικές Κοινωνίες".

Δήμος Αίγινας. Ανακοίνωση.
Τη Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011, πραγματοποιήθηκε στο  Μουσείο της Ακρόπολης η τελετή υπογραφής της «Ευρωπαϊκής Χάρτας για την Ισότητα των φύλων στις Τοπικές Κοινωνίες» με την οποία 126 Δήμοι της χώρας ανέλαβαν δημόσια δέσμευση για την ανάπτυξη και εφαρμογή σχεδίου δράσης για την ένταξη της ισότητας στις πολιτικές τους.

Ο Δήμος  Αίγινας συνυπέγραψε τη Χάρτα εκπροσωπούμενος από τον Αντιδήμαρχο κ. Νεκτάριο Κουκούλη, ενώ στην διοργάνωση συμμετείχαν η Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αίγινας κ. Σοφία Πρωτονοταρίου και η προϊσταμένη προσωπικού κ. Στάθη Δήμητρα.  Με την υπογραφή αυτή, οι 126 Δήμοι δεσμεύονται για την ανάπτυξη και εφαρμογή συγκεκριμένου σχεδίου δράσης και την ανάληψη σχετικών πρωτοβουλιών.  Στην επίσημη αυτή εκδήλωση, το ρόλο της συντονίστριας είχε η κ. Μαρία Στρατηγάκη, Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων,Χαιρετισμούς έκαναν ο Πρόεδρος της Ένωσης Δήμων Ελλάδας κ. Ασκούνης, η κ. Sandra Ceciarini, διευθύντρια Διεθνών Σχέσεων των Συμβουλίων Δήμων και Περιφερειών της Ευρώπης και εκπρόσωπος του Δημάρχου Αθηναίων.  Στο πλαίσιο της εκδήλωσης αυτής , την επόμενη μέρα 8/11/11, πραγματοποιήθηκε και το συνέδριο «Η Πόλη της Ισότητας», όπου αναλύθηκε και συζητήθηκε ο Οδηγός εφαρμογής της Χάρτας με ομιλίες και παρεμβάσεις από ειδικούς και από τις έξι γυναίκες Δημάρχους της Ελλάδας.

Ο Δήμος  Αίγινας σχεδιάζει ήδη τις  επόμενες κινήσεις του για την  ευαισθητοποίηση της τοπικής  μας κοινωνίας στο τόσο σημαντικό αυτό θέμα.