Ο Δήμος Αίγινας περί προστασίας ευπαθών ομάδων τοπικής κοινωνίας για το τέλος ακινήτων.

Δήμος Αίγινας. Ανακοίνωση.
Για το Δήμο μας η κοινωνική πολιτική δεν είναι προαιρετικό συμπλήρωμα. Μ’ αυτή την αντίληψη επιχειρούμε να σταθούμε αρωγοί στις κρίσιμες στιγμές της ζωής συμπολιτών μας σ’ ένα πλαίσιο εξασφάλισης της κοινωνικής συνοχής, της αλληλεγγύης, της συλλογικότητας. Το Τέλος Ακινήτων είναι βέβαιο ότι έχει προκαλέσει σοβαρότατα οικονομικά προβλήματα αλλά και πολύ μεγάλη ανησυχία ιδιαίτερα στα αδύναμα στρώματα της τοπικής κοινωνίας. Μ’ αυτές τις σκέψεις ζητάμε και τη δική σας υποστήριξη για να υψώσουμε ασπίδα σωτηρίας – προστασίας, για όσους δημότες δεν μπορούν να πληρώσουν το Τέλος που επιβλήθηκε και το οποίο έχει επιβαρύνει τους συμπολίτες μας και έχει αλλάξει δραματικά την ποιότητα της ζωής τους.

Ο Δήμος μας αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες για την υποστήριξη των συμπολιτών μας, ζητάει αναθεώρηση του Νόμου, κατάργηση του Τέλους Ακινήτων και σε πρώτη φάση απαλλαγή από την επιβάρυνση της 1ης κατοικίας έως και 80τ.μ. και απαλλαγή επίσης των οικογενειών με ετήσιο εισόδημα χαμηλότερο των 20.000 €. Η πρωτοβουλία μας αυτή εντάσσεται σε μία προσπάθεια προστασίας ιδιαίτερα των ευπαθών ομάδων, με στόχο την οικονομική ανακούφιση και κοινωνική υποστήριξή τους.

Με βάση τα παραπάνω ζητάμε στοχευμένες παρεμβάσεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καθότι Τοπική Αυτοδιοίκηση χωρίς αίσθημα δικαίου στην κοινωνία, χωρίς κοινωνική συνοχή, δεν μπορεί να υπάρξει.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png