Η χορηγία της ΔΕΗ στο Υπουργείο Παιδείας για τα ιστορικά καποδιστριακά κτήρια της Αίγινας.

Δήμος Αίγινας. Δελτίο Τύπου.

Πραγματοποιήθηκε  σήμερα 1/12/2011 η προγραμματισμένη συνάντηση  της Υπουργού Παιδείας – Δία Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων Άννας Διαμαντοπούλου και του Αναπληρωτή Υπουργού Παιδείας Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου, με τον Δήμαρχο Αίγινας Θεοδόσιο Σακκιώτη και τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΗ Αρθούρο Ζερβό, για την αποδοχή χορηγίας ύψους 1,5 εκατομμυρίου ευρώ προς το Υπουργείο Παιδείας. Η χορηγία παρέχεται  από την ΔΕΗ στο πλαίσιο  της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης  της επιχείρησης για την αρχιτεκτονική αποκατάσταση δύο (2) ιστορικών Καποδιστριακών κτηρίων, του Κυβερνείου και του Εϋνάρδειου.

Στη συνάντηση συμμετείχε ο Βουλευτής Πειραιά και Νήσων Δημήτρης Καρύδης, ο οποίος και έχει επιδείξει σημαντικό ενδιαφέρον για την υποστήριξη του θέματος. Η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας απεδέχθη την χορηγία δηλώνοντας ότι σε αυτή την εποχή της κρίσης μια τέτοια ενέργεια είναι εξαιρετικά σημαντική για να προταχθούν και να λειτουργήσουν αποδοτικά τα δύο αυτά σπουδαία έργα.

Το Κυβερνείο με βάση τη συμφωνία, προορίζεται για την στέγαση του Ιστορικού Αρχείου και το Εϋνάρδειο προορίζεται για την στέγαση της Δημόσιας Βιβλιοθήκης. Η αποκατάσταση των  δυο μοναδικών ιστορικών κτηρίων με πανελλήνια αξία και αναγνώριση συνδέεται με την ιστορία του τόπου μας και προβάλλει σε μεγάλο βαθμό την Καποδιστριακή μας κληρονομιά.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png
Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png