Η χορηγία της ΔΕΗ στο Υπουργείο Παιδείας για τα ιστορικά καποδιστριακά κτήρια της Αίγινας.

Δήμος Αίγινας. Δελτίο Τύπου.

Πραγματοποιήθηκε  σήμερα 1/12/2011 η προγραμματισμένη συνάντηση  της Υπουργού Παιδείας – Δία Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων Άννας Διαμαντοπούλου και του Αναπληρωτή Υπουργού Παιδείας Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου, με τον Δήμαρχο Αίγινας Θεοδόσιο Σακκιώτη και τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΗ Αρθούρο Ζερβό, για την αποδοχή χορηγίας ύψους 1,5 εκατομμυρίου ευρώ προς το Υπουργείο Παιδείας. Η χορηγία παρέχεται  από την ΔΕΗ στο πλαίσιο  της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης  της επιχείρησης για την αρχιτεκτονική αποκατάσταση δύο (2) ιστορικών Καποδιστριακών κτηρίων, του Κυβερνείου και του Εϋνάρδειου.

Στη συνάντηση συμμετείχε ο Βουλευτής Πειραιά και Νήσων Δημήτρης Καρύδης, ο οποίος και έχει επιδείξει σημαντικό ενδιαφέρον για την υποστήριξη του θέματος. Η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας απεδέχθη την χορηγία δηλώνοντας ότι σε αυτή την εποχή της κρίσης μια τέτοια ενέργεια είναι εξαιρετικά σημαντική για να προταχθούν και να λειτουργήσουν αποδοτικά τα δύο αυτά σπουδαία έργα.

Το Κυβερνείο με βάση τη συμφωνία, προορίζεται για την στέγαση του Ιστορικού Αρχείου και το Εϋνάρδειο προορίζεται για την στέγαση της Δημόσιας Βιβλιοθήκης. Η αποκατάσταση των  δυο μοναδικών ιστορικών κτηρίων με πανελλήνια αξία και αναγνώριση συνδέεται με την ιστορία του τόπου μας και προβάλλει σε μεγάλο βαθμό την Καποδιστριακή μας κληρονομιά.