Συνάντηση δημάρχων του Αργοσαρωνικού σήμερα το Δημαρχείο της Αίγινας.

Συνάντηση εργασίας θα έχουν σήμερα το μεσημέρι στο γραφείο του Δημάρχου Αίγινας οι δήμαρχοι δήμων του Αργοσαρωνικού: Αγκιστρίου – Ι. Αθανασίου, Πόρου – Δ. Στρατηγός, Σαλαμίνας – Ι. Τσαβαρής, Σπετσών – Π. Λυράκης, Τροιζήνας – Ι. Σαμπάνη, Ύδρας – Λ. Κοτρώνη. Οι λόγοι της συνάντησης αναφέρονται στην πρόσκληση που απέστειλε προς τα Τοπικά Μέσα Ενημέρωσης πριν από λίγο ο Δήμος Αίγινας.


Σ’ ένα ταχύτατα εξελισσόμενο σκηνικό σε βάρος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, βρισκόμαστε αντιμέτωποι με σωρεία προβλημάτων, που ουσιαστικά δεν μας επιτρέπουν να διαχειριστούμε, ούτε καν τα κρίσιμα ζητήματα της καθημερινότητας. Σήμερα διαμορφώνεται ένα ζοφερό οικονομικό περιβάλλον, που μας έχει οδηγήσει σε δεινή οικονομική θέση – σε πλήρη αδυναμία, για την εξασφάλιση στοιχειώδους λειτουργίας των Δήμων μας. Τα Νησιά του Αργοσαρωνικού και οι νησιώτικες περιοχές του, με ανυπολόγιστους πολιτιστικούς θησαυρούς, με υπέροχες φυσικές ομορφιές διαθέτουν τεράστια ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα.

Δέχονται όμως βαρύτατο οικονομικό και θεσμικό πλήγμα, με σοβαρότατες επιπτώσεις, τόσο σε επίπεδο λειτουργίας των Δήμων, όσο και σε επίπεδο Υποδομών. Ο σκοπός της συνάντησής μας αποσκοπεί, στο να βάλουμε το πλαίσιο μιας αναζήτησης που θα έχει ιδιαίτερη σημασία, εάν καταλήξει σε συγκεκριμένα συμπεράσματα. Ωστόσο τα αποσπασματικά και αντιλαϊκά μέτρα που λαμβάνονται έχουν διαμορφώσει ένα γενικευμένο αίσθημα κοινωνικής ανασφάλειας, απογοήτευσης και απαισιοδοξίας.

Βλέποντας όλα αυτά οριοθετούμε τη δική μας ευθύνη, καταθέτουμε τις απόψεις μας για να αναδείξουμε τις καλύτερες πρακτικές, που θα βοηθήσουν τη θέση των Δήμων μας, που θα ενισχύουν την αναγνώριση της Νησιωτικότητας, τον προσδιορισμό της τοπικής και πολιτιστικής μας ταυτότητας. Ζητήματα αναγκαίας και άμεσης οικονομικής ενίσχυσης των Δήμων μας, λόγω της ιδιαιτερότητάς τους, ζητήματα ύδρευσης – αποχέτευσης και βιολογικών καθαρισμών, εναλλακτικής διαχείρισης απορριμμάτων, χωροταξικής και οικιστικής ανασυγκρότησης, λιμάνια, οδικά δίκτυα, έργα αντιπλημμυρικής προστασίας, έργα αναπλάσεων μαζί με τις συνδυασμένες υποδομές για την Υγεία, για την Παιδεία περιγράφουν ενδεικτικά ένα «περιβάλλον» που απαιτεί και ευνοεί παράλληλα τη συνεργασία μας.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png