Αναφορικά με το δημοσίευμα του Συλλόγου Φίλων Βόλεϊ Αίγινας.

Δήμος Αίγινας. Δελτίο Τύπου.
Με έκπληξη διάβασα την δημοσίευση , ανακήρυξη, ανακοίνωση, του Συλλόγου Φίλων Βόλεϊ Αίγινας, για τον αθλητισμό του νησιού μας, την καινούργια ομάδα βόλεϊ και το κλειστό προπονητήριο.

Πρώτα από όλα θα συμφωνήσω ότι δεν λειτουργούσε κανένα ομαδικό άθλημα για τις νέες του νησιού μας, και ότι οι αθλητικές υποδομές του νησιού είναι πολύ πίσω , σε σχέση με άλλα μέρη της πατρίδας μας.

Έως εδώ καλά, αλλά δεν μας ξεκαθαρίζουν οι συντάκτες του κειμένου, οι Φίλοι του βόλεϊ, το κλειστό γυμναστήριο πως έγινε, έτσι ξαφνικά από μόνο του, βρέθηκαν δύο φίλοι του βόλεϊ και λένε δεν έχουμε να κάνουμε τίποτα σήμερα , ας κάνουμε ένα κλειστό γυμναστήριο. Δεν υπήρχε ούτε προεργασία, από πολίτες , φίλους του αθλητισμού, ούτε από Δημοτικούς Συμβούλους , που τέσσερα χρόνια συνέχεια το ζητούσαν, ούτε υπήρχε ούτε υπάρχει σήμερα μια διοίκηση στον Δήμο Αίγινας που έχει κάνει ότι μπορεί για τον αθλητισμό του νησιού , και θα κάνει ακόμα περισσότερα στο μέλλον.

Γιατί δεν αναφέρονται καθόλου και δεν έχουν αναφερθεί ακόμα οι προσπάθειες της παρούσας Δημοτικής αρχής,του αθλητικού Οργανισμού, Δημοτικών συμβούλων, φίλων του αθλητισμού, της εκπαιδευτικής κοινότητας του ΕΠΑΛ και ΙΕΚ που ενώ στην αρχή ήταν αρνητική, μετά έδωσε και αυτή την συγκατάθεση της, για το μικρό αλλά πολύ σημαντικό έργο ουσίας.

Η εσκεμμένη αποσιωποίηση δυστυχώς μας προβληματίζει , για την συνεργασία, που θέλουν οι γνωστοί φίλοι του βόλεϊ.

Σε μία άλλη παράγραφο αναφέρει ότι στην δύσκολη εποχή που ζούμε το κράτος θεωρεί πολυτέλεια τον αθλητισμό και έχει σταματήσει κάθε χρηματοδότηση. Μα το κράτος ποτέ δεν χρηματοδότησε την Αίγινα για τον αθλητισμό, ποτέ. Το κράτος όμως χρηματοδοτούσε και χρηματοδοτεί την Αίγινα για το νερό. Σε λίγο καιρό όμως στην δύσκολη εποχή που ζούμε όλες οι χρηματοδοτήσεις, ίσως θα εξετάζονται περισσότερο.

Το κενό από τις χρηματοδοτήσεις για τον αθλητισμό στην Αίγινα μέχρι στιγμής το έχουν καλύψει , αμοιβές αιρετών της διοίκησης του Δήμου , ( προηγούμενης – τωρινής ) και χορηγίες μικρές η μεγάλες για αθλητικά γεγονότα.

Το όνειρο που αναφέρεται ο συντάκτης η φίλος του βόλεϊ για τον αθλητισμό, του νησιού μας το βλέπουμε κάθε βράδυ τα τελευταία 30 χρόνια, και όχι τώρα ξαφνικά , μας έπιασε η αγάπη για τον αθλητισμό. Ο αθλητισμός για εμάς είναι τρόπος ζωής, ο αθλητισμός για εμάς στην διοίκηση του Δήμου ,και τον Αθλητικό Οργανισμό, περνάει από τις μικρές ηλικίες, περνάει από το σχολείο, περνάει από τις ακαδημίες και τους ανθρώπους, υπηρέτες – εργάτες των ακαδημιών του Σαρωνικού στο ποδόσφαιρο, του Αιακού, του Σαρωνικού στο μπάσκετ, του κούρου στις ακαδημίες του στίβου Αίγινας .

Κάθε μέρα η Αίγινα, τα τελευταία 6 χρόνια, δίνει εξετάσεις επιτυχείς στις ακαδημίες και στον αθλητισμό και παίρνει άριστα , γιατί έχει καλούς προπονητές και πολύ καλούς γυμναστές σ΄ όλα τα σχολεία. Τα τουρνουά ποδοσφαίρου, μπάσκετ, βόλεϊ, στίβου, αποδεικνύουν περίτρανα, ότι εμείς ζούμε το όνειρο μας, και μαζί με όλο το Δημοτικό Συμβούλιο, ίσως στο μέλλον ζήσουμε περισσότερα αθλητικά γεγονότα.

Ο αθλητισμός θέλουμε να περνάει πρώτα από τα σχολεία της Πέρδικας του Βαθέος , του Μεσαγρού – Αγ. Μαρίνας της Κυψέλης , της Αίγινας και μετά πάει στα όποια σωματεία.

Η εσκεμμένη αλλαγή σειράς θυμίζει, άλλες ιδιοτελείς καταστάσεις. Και κλείνοντας πραγματικά μου προκαλεί έκπληξη , όταν η πρώτη ανακήρυξη, δημοσίευση, του συλλόγου φίλων βόλεϊ αναφέρεται μόνο σε Αιγινήτες ή Αιγινήτισσες, εκφράζοντας έναν ιδιόμορφο τοπικισμό.

Ο αθλητισμός από μόνος του δεν κλείνεται σε τοπικιστικά, παλαιοσυντηριτικά, στερεότυπα, αλλά ανοίγεται παντού , ο αθλητισμός έχει πρώτα την αξιοσύνη , την ικανότητα και μετά όλα τα άλλα.

Όσο αφορά ομάδες χωρίς Αιγινίτες χωρίς αύριο , που καλύπτουν άλλες καταστάσεις, φυσικά δεν συμφωνώ , αλλά περιμένω τους φίλους βόλεϊ αν τυχόν κάποτε η ομάδα βόλεϊ φτάσει ψηλά, που το εύχομαι να δω τι ομάδα θα είναι τότε.

Φυσικά όμως ενίσχυσα , και θα ενισχύω , είτε σαν διοίκηση του Δήμου είτε σαν είτε σαν φίλος του αθλητισμού, τον ανιδιοτελή αγώνα, φίλων και παραγόντων του Σαρωνικού, να παίζουν οι ομάδες της Αίγινας, εκεί που τους αξίζουν, ψηλά όσο ψηλά γίνεται για το ποδόσφαιρο, το μπάσκετ, τον στίβο και το βόλεϊ.

Κάποτε όμως στην Αίγινα πρέπει να μάθουμε στα παιδιά μας, στους αθλητές μας , να έχουν αθλητική νοοτροπία, να είναι αθλητές, με συνέχεια .

Η Αίγινα θέλει αθλητικές υποδομές , αθλητικές νοοτροπίες αθλητών , και παράγοντες ανιδιοτελείς που αγαπάνε την Αίγινα, και υπάρχουν και όχι παράγοντες σε στύλ Αχιλλέα Μπέου.

Φίλιππος Τζίτζης
Αντιδήμαρχος Αθλητισμού


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png