Συνάντηση με τον πρόεδρο της βουλής κ. Φίλιππο Πετσάλνικο για την αποκατάσταση του ιστορικού ναού της Μητρόπολης.

Δήμος Αίγινας. Δελτίο Τύπου.
Ο Δήμαρχος Αίγινας κ. Θεοδόσης Σακκιώτης συνοδευόμενος από τον Βουλευτή τής Περιφερείας μας κ. Δημήτρη Καρύδη και τούς κ.κ. πρωτοπρεσβύτερο .   π. Εμμανουήλ Γιαννούλη εφημέριο Ι.Ν. Μητροπόλεως Αίγινας και Δημήτρη Ιωαννίδη εκπρόσωπο της Επαγγελματικής Ενωσης Αγίας Μαρίνας πραγματοποίησε επίσκεψη στο Γραφείο του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων  όπου είχε συνομιλία με τον  Πρόεδρο της Βουλής Βουλευτή κ. Φίλιππο Πετσάλνικο  με θέμα την  ενίσχυση της προσπάθειας αποκατάστασης των φθορών που έχει υποστεί ο Ιστορικός Ναός της Μητροπόλεως  Αίγινας , όπου ώς γνωστόν έγινε η ο ορκωμοσία του Ιωάννη Καποδίστρια στις 26 Ιανουαρίου 1828 όπως επίσης και η ορκωμοσία των πρώτων Βουλευτών , ενώ οι  χώροι του Ναού χρησιμοποιήθηκαν για τις Συνεδριάσεις της Βουλής .

Ο κ. Πρόεδρος της Βουλής δήλωσε ότι κατανοεί απόλυτα την ανάγκη να υπάρξει αποκατάσταση των ζημιών ώστε να διασωθεί και να διατηρηθεί σε καλή κατάσταση ο Ναός της Μητροπόλεως Αίγινας ο οποίος εκτός της αξίας του ως θρησκευτικό και πολιτιστικό μνημείο είναι επίσης συνδεδεμένος με την νεώτερη Ιστορία της Ελλάδος και της Βουλής τών Ελλήνων και για τον λόγο αυτό η Ελληνική Βουλή θα συμμετάσχει άμεσα με την εκταμίευση ενός συμβολικού ποσού 10.000 για την αντιμετώπιση των πρώτων εξόδων . Επίσης κάλεσε τον κ. Δήμαρχο να απευθυνθεί στο Υπουργείο Πολιτισμού όπως και στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών με τα ίδια αιτήματα .

Ο Δήμαρχος Αίγινας κ. Θεοδόσης Σακκιώτης , ο Βουλευτής κ. Δημήτρης Καρύδης και οι κ.κ. π. Εμμανουήλ Γιαννούλης και Δημήτρης Ιωαννίδης ευχαρίστησαν τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Φίλιππο Πετσάλνικο για την πρώτη αυτή προσφορά της Βουλής και για την θετική αντιμετώπιση του αιτήματος που αποτελεί επίσης αίτημα όλων των Αιγινητών . Ο Δήμος Αίγινας θα διαβιβάσει σύντομα τα σχετικά έγγραφα στο Υπουργείο Πολιτισμού και στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών και ταυτόχρονα θα εξετάσει όλες τις άλλες δυνατότητες εξεύρεσης των χρηματικών πόρων που απαιτούνται για την σωτηρία και αποκατάσταση του ιστορικού Μητροπολιτικού Ναού της Αίγινας.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png
Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png