Απάντηση του Δήμου Αίγινας στο Δελτίο Τύπου της Δημοτικής Παράταξης "Αίγινα Κίνηση Ευθύνης".

Δήμος Αίγινας. Δελτίο Τύπου.
Σε συνέχεια του Δελτίου Τύπου της Δημοτικής  Παράταξης "Αίγινα  Κίνηση Ευθύνης", που εκδόθηκε στις 21-1-12, επισημαίνουμε  τα παρακάτω:

Θεωρούμε εντελώς απαράδεκτο το περιεχόμενο του «δελτίου τύπου», καθότι απ’ ό,τι φαίνεται  ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας, δεν έχει κατανοήσει το νέο περιβάλλον και τη δυναμική των «πραγμάτων», που έχουν οδηγήσει σε δεινή θέση γενικώτερα την Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Ο εκπρόσωπος της ελάσσονος μειοψηφίας πρέπει να καταλάβει, ότι ο ρόλος του Κράτους και της Δημόσιας Πολιτικής είναι εντελώς διαφορετικός από το παρελθόν.
Η οικονομική θέση του Δήμου, την οποία μας παρέδωσε ο κ. Κουκούλης Παναγιώτης, με χρέος 12.000.000 € περίπου και έλλειμμα της τάξης των 8.500.000 € περίπου, αλλά και η παντελής απουσία οργάνωσης του Δήμου μας, απαιτεί και επιβάλλει την ουσιαστική συμμετοχή της Αντιπολίτευσης, την λυσιτελή ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ και την ΚΟΙΝΗ ΔΡΑΣΗ όλων μας.
Η μεθοδευμένη ανησυχία του κ. Κουκούλη Παναγιώτη, ότι τάχα ξοδεύουμε αλόγιστα ακόμη και για δημόσιες σχέσεις και τα περί έλλειψης ικανοτήτων της Δημοτικής Αρχής, αποκαλύπτουν ότι δεν διδάχθηκε τίποτα, από τη θέση στην οποία οι συμπολίτες μας τον τοποθέτησαν.
Βεβαίως αποφεύγουμε να χαρακτηρίσουμε τον τρόπο που τελικά χρησιμοποιεί η «Δημοτική Παράταξη – Κίνηση Ευθύνης», για να δηλώσει «παρουσία» στα δημοτικά πράγματα, γιατί η Διοίκηση του Δήμου είναι άρρηκτα και αποκλειστικά δεμένη ΜΟΝΟ με συγκεκριμένες επιλογές για την προοπτική της Ανάπτυξης – σχεδιάζοντας το μέλλον – πατώντας γερά στο έργο της – ιδιαίτερα σε ζητήματα ΥΠΟΔΟΜΩΝ.
Διαβεβαιώνουμε τους συμπολίτες μας, ότι με σταθερά και αποτελεσματικά μέτρα αλλάζουμε την πραγματικότητα σε πλαίσια εφικτά, στα οποία το στοιχείο της συναίνεσης είναι καθοριστικό.
Για μας, επιλογές αρνητικών αντιδράσεων, νοσηρές αντιπαλότητες, συγκρουσιακές καταστάσεις, που πολλές φορές μπλοκάρουν την πρόοδο, έχουν μηδενικό βάρος.
Εμπιστοσύνη και σταθερό Αυτοδιοικητικό περιβάλλον, αποτελούν για τη Διοίκηση του Δήμου μας, για τις αξίες μας, ΑΥΤΟΤΕΛΕΙΣ ΣΤΟΧΟΥΣ. Ταυτόχρονα αποτελούν μείζονες προϋποθέσεις, για να οικοδομήσουμε στο Νησί μας το Αναπτυξιακό μοντέλο που οραματιζόμαστε.
Ωστόσο δηλώνουμε, ότι η αδυναμία της διαχείρισης των Αυτοδιοικητικών ζητημάτων από τη «Δημοτική Παράταξη – Κίνηση Ευθύνης», δεν δικαιολογεί ούτε μικροπολιτικές τακτικές ειδικών σκοπιμοτήτων, ούτε «επιμελημένες» και έωλες επισημάνσεις, που μπορεί να οδηγήσουν σε συγκρουσιακές διαπαραταξιακές καταστάσεις.
Οι μεγάλες επιτυχίες της Διοίκησης του Δήμου στον τομέα του ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, στον υποθαλάσσιο αγωγό ύδρευσης, στα χερσαία έργα ύδρευσης (ένταξη στο ΕΣΠΑ), στον βιολογικό καθαρισμό (ένταξη στο ΕΣΠΑ), στον κυματοθραύστη κλπ μεγάλα έργα, δεν είναι δυνατόν να προσβληθούν με τέτοιου αναχρονιστικού τύπου ανερμάτιστες ανακοινώσεις.
Καλούμε την ελάσσονα Αντιπολίτευση – τον κ. Παναγιώτη Κουκούλη – να ανταποκριθεί στα νέα δεδομένα της θέσης  των Δήμων, να κινηθεί με ευθύνη για την αποτροπή του φάσματος της μιζέριας, των συγκρούσεων, του στείρου τοπίου που δημιουργεί η οπισθοδρόμηση και να συνεργαστεί με τη Διοίκηση του Δήμου όπως επιβάλλει η συγκυρία, για να δικαιούται συμμετοχής στα οφέλη της προόδου του Ιστορικού μας Νησιού.

Αίγινα 24 Ιανουαρίου 2012

Ο Δήμαρχος

ΘΕΟΔΟΣΙΟΣ Γ. ΣΑΚΚΙΩΤΗΣ