Ο Δήμος Αίγινας για τις εκδηλώσεις για Ιωάννη Καποδίστρια.

Δήμος Αίγινας. Δελτίο Τύπου.
Ολοκληρώθηκαν οι τριήμερες εκδηλώσεις ( 26 ,27 ,28 Ιανουαρίου 2012 ) σύμφωνα με το πρόγραμμα του Δήμου μας , για την επέτειο της άφιξης και ορκωμοσίας του πρώτου κυβερνήτη της νεότερης Ελλάδας στην Αίγινα, Ιωάννη Καποδίστρια.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν στις 26 Ιανουαρίου με την δοξολογία που τελέστηκε στον Ι. Ναό της Μητροπόλεως Αίγινας, ενώ ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο του Ι. Καποδίστρια χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου κ.κ. Εφραίμ. και κατάθεση στεφάνου από τον Δήμαρχο Αίγινας κ. Θεοδόση Σακκιώτη .
Επίσης στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο Βουλευτής Α΄ Πειραιά κ. Δημήτριος Καρύδης , ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κ. Δημήτριος Κατσικάρης ο οποίος κατέθεσε στεφάνι για την αντιπεριφέρεια, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Νεκτάριος Κουκούλης και Φίλιππος Τζίτζης ,ο πρόεδρος Δ,Σ. κ. Πέτρος Πετρίτης , αντιπροσωπείες μαθητών των σχολείων της Αίγινας, εκπρόσωποι αρχών, Συλλόγων, και λ.π.

Μετά το πέρας της κατάθεσης οι παρευρισκόμενοι μετέβησαν στον πύργο Μαρκέλλου όπου έγινε η ονοματοδοσία των ανακαινισμένων εσωτερικά αιθουσών του πύργου σε αίθουσες Νίκου Καζαντζάκη , Σπύρου Αλεξίου και Γωγώς Κουλικούρδη

Την εκδήλωση άνοιξε με ομιλία του ο Δήμαρχος κ. Θεοδόσης Σακκιώτης, ακολούθησε ομιλία από τον κ. Τζίτζη Φίλιππο για τον Σπύρο Αλεξίου , τον καθηγητή κ. Δημήτρη Νικολόπουλο που μίλησε για τον Νίκο Καζαντζάκη και τον καθηγητή κ. Γιώργο Μπήτρο ο οποίος μίλησε για την Γωγώ Κουλικούρδη .

Η εκδήλωση έκλεισε με συναυλία από το μουσικό σχήμα “ Συνήχηση “

Την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πνευματικού Κέντρου Κυψέλης πραγματοποιήθηκε εκδήλωση αφιερωμένη στον Ι. Καποδίστρια, το έργο και την προσωπικότητά του με ομιλητές, την κα Σοφία Σφυρόερα συγγραφέα ιστορικό η οποία αναφέρθηκε στον Ι. Καποδίστρια ως τον Ευρωπαίο Πολιτικό και τον κ. Διονύσιο Καλαμάκη καθηγητή Φιλ. Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών του οποίου η ομιλία είχε θέμα : Ο Ιωάννης Καποδίστριας στην Νεοελληνική Λογοτεχνία. Συμμετείχαν επίσης ο κ. Νικολόπουλος Δημήτρης καθηγητής , και ο κ. Κορνέζος Ανέστης ηθοποιός

Η τελευταία ημέρα των εκδηλώσεων ήταν αφιερωμένη στον αθλητισμό . Πραγματοποιήθηκαν αγώνες δρόμου παιδιών και ενηλίκων όπως και αγώνες ποδηλάτου με την γενική ονομασία “ Αίγινα , Πρώτη Πρωτεύουσα “

. Στούς νικητές των αγώνων κατά κατηγορία απονεμήθηκαν τιμητικά μετάλλια από τούς κ.κ. Φίλιππο Τζίτζη , Νεκτάριο Κουκούλη , Πέτρο Πετρίτη , Παναγιώτη Βάρτζελη και Βασίλη Μουσουλέα ενώ όλοι όσοι συμμετείχαν παρέλαβαν αναμνηστικό δίπλωμα. Στη επιτυχή διοργάνωση των αγώνων βοήθησαν ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού κ. Φίλιππος Τζίτζης , ο καθηγητής Γυμναστικής κ. Βασίλης Ζαμπέλης , ο κ. Μουσουλέας Βασίλης και πολλοί εθελοντές .
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png