Δήμος Αίγινας. Δελτίο Τύπου. Απαντήσεις για τις ερωτήσεις και τις τοποθετήσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο 7ης Μαρτίου.

Από το Δήμο Αίγινας λάβαμε το ακόλουθο Δελτίο Τύπου, το οποίο αφορά τις απαντήσεις σε ερωτήσεις πολιτών, κατά τη συνεδρίαση της 7ης Μαρτίου που είχε ως θέμα την αναπροσαρμογή των τελών ύδρευσης. Σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου οι απαντήσεις δεν είχαν δοθεί λόγω έλλειψης χρόνου.
1) Γιατί δεν έρχεται νερό στην Αγ. Μαρίνα; Τι θα γίνει με τις γεωτρήσεις;
Το θέμα υδροδότησης της Αγ. Μαρίνας με νερό ΕΥΔΑΠ είναι ιδιότυπο και πολύπλοκο. Εάν αποφασίσουμε την υδροδότηση με νερό ΕΥΔΑΠ και ορισμένες περιοχές εκ των πραγμάτων – λόγω ασχεδίαστης δικτύωσης – δεν θα εξυπηρετηθούν,  τίθεται θέμα τιμολόγησης του νερού με διαφορετικά χαρακτηριστικά κατά περιοχή του Μεσαγρού γενικότερα.

2) Πως μπορεί ο Δήμος να αγοράζει νερό από Γεωτρήσεις που είναι ακατάλληλο;
Ο Δήμος κατά την διάρκεια του καλοκαιριού και όταν οι συνθήκες το επιβάλλουν χρησιμοποιεί νερό γεωτρήσεων.

Το νερό των γεωτρήσεων, με βάση τα πιστοποιητικά αναλύσεων (που είναι στη διάθεση κάθε πολίτη) είναι εντός των ορίων που ορίζει η κείμενη νομοθεσία τόσο στις μικροβιολογικές όσο και στις χημικές παραμέτρους.

Κάθε μήνα πραγματοποιείται από την Επόπτρια Υγείας δειγματοληψία που αφορά την δοκιμαστική παρακολούθηση και περιλαμβάνει τον έλεγχο των μικροβιολογικών παραμέτρων που έχουν μεγάλη σημασία για το πόσιμο νερό (αμμώνιο, χρώμα, θολότητα, οσμή κ.α)

Δύο (2) φορές  ετησίως πραγματοποιούνται δειγματοληψίες για έλεγχο παρακολούθησης που περιλαμβάνει μικροβιολογικές και χημικές παραμέτρους. Το νερό χλωριώνεται συστηματικά για να γίνεται η αναγκαία απολύμανση.

Το  νερό του δικτύου μας είναι νερό ΕΥΔΑΠ και περιέχει κατά καιρούς – όταν επιβάλλουν οι συνθήκες – σε κάποια αναλογία και νερό γεωτρήσεων και αφού υποστεί επεξεργασία διοχετεύεται στο δίκτυο.

3) Θέλετε με τα λεφτά του νερού να πληρώνετε τους υπαλλήλους; Πάτε να γίνετε μια χούντα!
Τα λεφτά που προέρχονται από το νερό δεν φθάνουν ποτέ να εξοφλήσουν τις υποχρεώσεις μας προς τους υδρομεταφορείς,  προς την ΕΥΔΑΠ και τους φρεατοϊδιοκτήτες.
Γι΄ αυτό αναζητούμε επιχορήγηση της μεταφοράς του νερού και ο Δήμος μας κάθε χρόνο στενάζει οικονομικά.
Γιατί; Διότι τα τέλη Ύδρευσης δεν ήταν ποτέ ανταποδοτικά, όπως ορίζει η Νομοθεσία.
Ο χαρακτηρισμός περί Χούντας, νομίζουμε ότι δεν αξίζει σχολιασμού.
Ο συμπολίτης μας θέλω να πιστεύω ότι έχει ήδη μετανιώσει, γι΄αυτήν την ατυχή δήλωσή του!!!

4) Όταν δεν έχουμε νερό το καλοκαίρι εσείς θα μας κατηγορήσετε.
Πράγματι, εάν δημιουργηθεί πρόβλημα με τις οικονομικές μας υποχρεώσεις απέναντι στους υδρομεταφορείς, στην ΕΥΔΑΠ (πρόσφατα δεχτήκαμε δέσμευση 300,000 ευρώ – για οφειλές 2. 700,000 ευρώ του Δήμου μας προς την ΕΥΔΑΠ) και τους φρεατοϊδιοκτήτες, ο λόγος θα είναι η μη ανταποδοτικότητα των τελών ύδρευσης

5) Εισπράττουμε – σαν Δήμος – από κλειστά σπίτια.
Ο Δήμος βεβαίως και εισπράττει από κλειστά σπίτια χωρίς κατανάλωση, το πάγιο.
Νομίζουμε ότι η στοιχειώδης λογική δικαιολογεί αυτήν την "πάγια" τακτική του Δήμου.

6) Έχω κάνει πρόταση και δεν πήρα απάντηση για το Νερό!
Στην σημερινή απάντηση της τοπικής Κοινωνίας για σύνδεση με υποθαλάσσιο αγωγό και με βάση το γεγονός ότι ήδη έχουμε και τον ανάδοχο των χερσαίων Έργων Ύδρευσης που συνδέονται απόλυτα με τον υποθαλάσσιο αγωγό – ο οποίος είναι προ των πυλών – δεν μας επιτρέπεται να «κοιτάμε» σε μια διαφορετική κατεύθυνση.
Εάν συνέβαινε κάτι τέτοιο, εκ των πραγμάτων θα θεωρείτο υπονόμευση της μεγάλης προσπάθειας και της αποτελεσματικότητας που μας διακρίνει.

7) Πώς ελέγχονται οι γεωτρήσεις

Έχουμε ήδη δώσει απάντηση

8) Να αντιδράσει με άλλους Δημάρχους ο Δήμαρχος για τον Καλλικράτη!
Έχει ήδη αντιδράσει σύσσωμος ο Αυτοδιοικητικός κόσμος και ο Δήμαρχος και με την ιδιότητα του συντονιστή των Δημάρχων του Αργοσαρωνικού, έχει πολλαπλά αντιδράσει, απαιτώντας τροποποιήσεις ιδιαίτερα σε ζητήματα οικονομικής και διοικητικής αυτοτέλειας των Ο.Τ.Α.

9) Γιατί δεν κάνετε (40) κυβικά την 1η κλίμακα;
Ήδη η πρόταση κατέληξε διαφοροποιημένη σε 40 κ.μ για την 1η κλίμακα.

10)   Χάσαμε τον μισθό μας!
Αυτή η δήλωση προφανώς δεν συνδέεται με την Δημοτική πολιτική, πού δεν κάνει τίποτα άλλο από το να υποστηρίζει τις ευπαθείς κοινωνικά  ομάδες και την ενίσχυση της αγοραστικής δύναμης των μισθών και ημερομισθίων

11)   Πως θα ψηφίσουν οι τοπικοί Πρόεδροι;
Βεβαίως με τον γνωστό τρόπο εκπροσώπησης της κάθε κοινότητας

12) Υπάρχει αναντιστοιχία με το περυσινό τιμολόγιο!
Ασφαλώς και υπάρχει. Γι΄ αυτό και επιχειρούμε την ανταποδοτικότητα των τελών, για να καταφέρουμε να τα βγάλουμε πέρα.
Η μη ανταποδοτικότητα των τελών Ύδρευσης, έχει οδηγήσει τον Δήμο μας σε αυτήν την κατάσταση, με επιπτώσεις και σε στοιχειώδεις υποχρεώσεις της καθημερινότητας.

13)   Να κινητοποιήσετε τον λαό της Αίγινας!

Σε κάθε περίπτωση και όταν χρειασθεί οι συμπολίτες μας θα τεθούν στην πρώτη γραμμή κρούσης για να υποστηριχθούν οι υποθέσεις του Δήμου.

14)   Μας θυμίσατε τι λέγαμε για καλύτερη ποιότητα νερού!
Το νερό πράγματι σε ποιότητα είναι πολύ καλό τους περισσότερους μήνες του χρόνου

15)   Υπάρχει προοπτική για άρδευση;

Και βέβαια, σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, θα είμαστε σε θέση να σας γνωρίσουμε τα αποτελέσματα των ουσιαστικών πρωτοβουλιών μας, για την υποστήριξη της αγροτικής γης.

16) Το νερό έχει νοθευτεί.
Ήδη έχουμε απαντήσει.

17) Ύποπτες οι διακοπές νερού για να μπουν αυξήσεις. Δεν διεκδικείτε επιδότηση! Αυτά που δηλώνετε εξυπηρετούν νοσηρά σενάρια, που δεν είναι δυνατόν ούτε καν να αξιολογηθούν. Νομίζουμε ότι οι όποιες νοσηρές εκτιμήσεις έχουν τα όριά τους.

Επιδότηση όχι απλά διεκδικήσαμε, αλλά καταφέραμε μέσα σε αυτό το ζοφερό περιβάλλον να εξασφαλίσουμε ποσά που μας εξυπηρέτησαν για την  ικανοποίηση ανεξόφλητων ποσών προς τους μεταφορείς νερού.

Και βέβαια πρέπει να επιμείνουμε για αύξηση της επιδότησης.

Σημειώνεται ότι έχουμε με έγγραφο ζητήσει από τον αρμόδιο Υπουργό επιδοτήσεις της τάξης των 5.000.000 ευρώ.        

Ο Δήμαρχος
ΘΕΟΔΟΣΙΟΣ Γ. ΣΑΚΚΙΩΤΗΣ


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png