Δήμος Αίγινας. Επίσκεψη Πέτρου Γαλακτόπουλου στο Δημαρχείο Αίγινας.

Δήμος Αίγινας. Δελτίο Τύπου.
Επίσκεψη στο Δημαρχείο Αίγινας πραγματοποίησε σήμερα 30 Απριλίου , στις 11 το πρωί , ο Ολυμπιονίκης μας κ Πέτρος Γαλακτόπουλος όπου είχε συνάντηση με τον Δήμαρχο Αίγινας κ. Θεοδόση Σακκιώτη. Στην συνάντηση ήταν παρών και ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Παναγιώτης Μουτσάτσος

Οι δύο άνδρες είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν για θέματα που αφορούν τον αθλητισμό και τις δυνατότητες του νησιού μας στην επιτυχή διοργάνωση αθλητικών εκδηλώσεων . Ο κ. Γαλακτόπουλος δήλωσε ότι είναι φίλος της Αίγινας την οποία επισκέπτεται συχνά .

Όπως είναι γνωστό ο Πέτρος Γαλακτόπουλος υπήρξε πρωταθλητής , Ολυμπιονίκης και αργότερα προπονητής της ελληνορωμαϊκής πάλης.

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1945 και υπήρξε πρωταθλητής Ελλάδος το 1965 και πρωταθλητής Βαλκανίων και Ευρώπης το 1972 Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1968 στη πόλη του Μεξικού έλαβε τη τρίτη θέση στη κατηγορία των 60 κιλών παίρνοντας το χάλκινο μετάλλιο, ενώ στους Ολυμπιακούς του Μονάχου, κατέλαβε τη 2η θέση των 74 κιλών, κερδίζοντας το αργυρό μετάλλιο.

Επίσης είχε συμμετάσχει και σε άλλους αγώνες όπου και είχε διακριθεί, όπως στο Έντμοντον του Καναδά (1970) 3ος, στη Σόφια (1971) 3ος, στη Πολωνία πρωτάθλημα Ευρώπης (1971) 1ος, και στο Λένινγκραντ (1976) 3ος.

Στη συνέχεια ανέλαβε προπονητής της εθνικής ομάδας της ελληνορωμαϊκής πάλης. Για το εξαίρετο ήθος του είχε μάλιστα επαινεθεί και από τον διεθνή τύπο. Σήμερα είναι πρόεδρος της ένωσης μεταλλιούχων Ολυμπιονικών , μέλος του Συλλόγου Ολυμπιονικών και Επίτιμος πρόεδρος της Ομοσπονδίας Πάλης.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png