Ο Δήμος Αίγινας για τον καθαρισμό των ακτών.

Δήμος Αίγινας. Δελτίο Τύπου.
Πραγματοποιήθηκε χθες Κυριακή 29 Απριλίου 2012 , ο καθαρισμός των ακτών του νησιού μας. Ο καθαρισμός των ακτών ήταν μια δράση κοινωνικής συμμετοχής και προσφοράς που οργανώθηκε από τούς εθελοντές της Αίγινας με την συμμετοχή Συλλόγων , φορέων , κοινωνικών ομάδων και πολιτών του νησιού μας που ανταποκρίθηκαν με ενθουσιασμό στην πρόσκληση για την σημαντική αυτή δράση. Όπως είναι γνωστό πρόκειται για την διεθνή εθελοντική καμπάνια «Let’s do it» που ξεκίνησε για πρώτη φορά στην Εσθονία το 2008 όπου 50.000 εθελοντές καθάρισαν 10.000 τόνους σκουπιδιών από δασικές εκτάσεις.

Έκτοτε, έχει εξαπλωθεί παγκοσμίως και μία μέρα κάθε χρόνο πολίτες από όλο τον κόσμο καθαρίζουν τις πόλεις τους περνώντας ένα μήνυμα αισιοδοξίας και αλτρουισμού για το περιβάλλον αλλά και την ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον για όλους. Ο Δήμος μας μας συμμετείχε με την διάθεση αυτοκινήτων, προσωπικού και υλικού αναλαμβάνοντας όλες τις διαδικασίες για την αποκομιδή των συγκεντρωθέντων απορριμάτων.

Επιθυμούμε να συγχαρούμε αλλά και να ευχαριστήσουμε όλους τους εθελοντές που συμμετείχαν, ιδιαίτερα την κα Lizzy Koster και τον κ. Erik Rooze που είχαν την ωραία πρωτοβουλία και προετοίμασαν το πρόγραμμα καθαρισμού , όπως επίσης και τούς υπαλλήλους του Δήμου μας που συμμετείχαν και ιδιαίτερα τον υπάλληλό μας κ. Νίκο Χατζηπέρη .

Πρωτοβουλίες και δράσεις όπως αυτή αποδεικνύουν το υψηλό αίσθημα ευθύνης και κοινωνικής ευαισθησίας που διακρίνουν τούς Δημότες μας , ιδιαίτερα στο θέμα της περιβαλλοντικής προστασίας και της διατήρησης των παραλιών του νησιού μας σε άριστη κατάσταση , εν όψει μάλιστα και της τουριστικής περιόδου .

Ο Δήμαρχος,
Θεοδόσιος Σακκιώτης


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png