Δήμος Αίγινας. Ανακοίνωση για τις πρόσφατες επιστολές των ναυτικών εταιριών μεταφοράς νερού.

Δήμος Αίγινας. Δελτίο Τύπου.
Οι ναυτικές εταιρείες  μεταφοράς νερού ΑΙΓΙΝΑ Ι & ΛΙΜΕΝΑΡΙ με επιστολές τους προειδοποιούν ότι, αν δεν ικανοποιηθούν συγκεκριμένα οικονομικά τους αιτήματα «θα αναγκασθούν να σταματήσουν τους πλόες λόγω πλήρους οικονομικής αδυναμίας» και προβλημάτων στην προμήθεια καυσίμων και στη μισθοδοσία προσωπικού.  Στις επιστολές αναφέρονται και άλλα θέματα με έντονες εκφράσεις, σε ορισμένα τους σημεία. Πέρα από αυτό, ενημερώνουμε τους πολίτες αλλά και τους συντάκτες των επιστολών ότι ο Δήμος, παρά τις δύσκολες μέρες που περνά, όπως σχεδόν το σύνολο των Δήμων της Χώρας, πάντα έχει σταθεί με ευθύνη απέναντι στις ναυτικές εταιρείες μεταφοράς νερού και λόγω των συμβατικών του υποχρεώσεων αλλά και λόγω της σημαντικότητας του έργου που εκτελούν. Πρόσκαιρες καθυστερήσεις στη ροή πληρωμών αντιμετωπίζονται με θετικό τρόπο, τελικά.  

Ενδεικτικά αναφέρεται, ότι την πενταετία 2007-2011 έχουν  πληρωθεί 17.500.000 €, περίπου. Κατά το 2012 και ως 20 Αυγούστου, στις δύο εταιρείες έχει καταβληθεί το ποσόν των 2.460.000 €. Αυτή τη στιγμή, έχουν καταστεί υπάρχουν  ληξιπρόθεσμες οφειλές 80.000 € περίπου, μόνο προς την εταιρεία ΑΙΓΙΝΑ Ι, ενώ μετά το τέλος του μήνα θα υπάρξουν ληξιπρόθεσμα και για τις δύο εταιρείες.

Ο Δήμαρχος και  όλοι οι συνεργάτες του καταβάλλουμε συντονισμένο και δύσκολο αγώνα, ώστε να είμαστε συνεπείς προς τις υδρομεταφορικές ναυτικές εταιρείες αλλά και προς τους δημότες και επισκέπτες του Νησιού και στον οικονομικό τομέα αλλά και σε τεχνικά θέματα της ύδρευσης. Στο αμέσως προσεχές διάστημα θα ξεκινήσει η είσπραξη των τελών με το νέο αυξημένο τιμολόγιο, αλλά πιθανότατα εξασφαλίζεται και νέα επιχορήγηση από την Πολιτεία.

Σεβόμαστε, φυσικά, τα τρέχοντα οικονομικά επιχειρηματικά δεδομένα και δεν υποβαθμίζουμε τις υποχρεώσεις των δύο εταιρειών. Με βάση τα παραπάνω, όμως, καλούμε τους ιδιοκτήτες τους, να εξαντλήσουν τα όρια ανοχής τους και να συνεργαστούμε με στόχο την ομαλή υδροδότηση του Νησιού. Είμαι αισιόδοξος ότι και αυτή η «κρίση» θα ξεπεραστεί με θετικό τρόπο.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ –  Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ (ΚΟΥΚΟΥΛΗΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ)


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png