Ανακοίνωση του Δήμου Αίγινας για τη διακοπή της υδροδότησης. .

Δήμος Αίγινας. Ανακοίνωση.
Από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων μας, θέσαμε ως κύριο  στόχο μας την απρόσκοπτη υδροδότηση του Νησιού υπό καθεστώς πλήρους  διαφάνειας με αυτοσκοπό το συμφέρον των συμπολιτών μας.  Και μάλιστα σε μια περίοδο που το Νησί μας δέχεται δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες και η οικονομική κατάσταση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης γενικότερα είναι πλέον απελπιστική.

Η εντελώς αδικαιολόγητη διακοπή  της υδροδότησης προκαλεί ερωτηματικά  ακραίας μορφής που πιθανώς να διεγείρουν υπόνοιες για την εξυπηρέτηση  ειδικών σκοπιμοτήτων.

Η Διοίκηση του Δήμου είναι άρρητα δεμένη με αρχές και αξίες που  αποτελούν αυτοτελείς στόχους για  τον Αιγινήτη πολίτη.

Είναι το στοιχείο που διαφοροποιεί την Δημοτική μιας πολιτική από ουτοπικές και επίπλαστες επιλογές.

Για τον Δήμο μας – που σε κάθε περίπτωση – βάζει σταθερούς  κανόνες παιγνιδιού και ανοίγει  με τα ΧΕΡΣΑΙΑ ΕΡΓΑ ΥΔΡΕΥΣΗΣ και  τον ΥΠΟΘΑΛΑΣΣΙΟΥ ΑΓΩΓΟ την προοπτική  της ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ του  Νησιού μας,  έχει ήδη αρχίσει μια νέα εποχή, ένα πέρασμα σ’έναν νέο ιστορικό κύκλο.

Η πορεία αυτή για μας προσδιορίζεται από την απάντηση στο πολύ απλό ερώτημα: Πως θα προχωρήσουμε; Με ποιόν τρόπο θα υποστηρίξουμε  τα δίκαια του Δήμου μας?

Επισημαίνουμε ότι ο Δήμος μας  σήμερα οφείλει ένα ελάχιστο ποσόν στον ένα μεταφορέα σε σχέση με το ποσό των 4.000.000 ευρώ περίπου που διατίθενται για την μεταφορά του νερού και δεν οφείλει τίποτα στον άλλον.

Σήμερα πρέπει να αντικρύσουμε την  πραγματικότητα κατάματα.  Να ενημερώσουμε δημόσια τους πολίτες και να τους καλέσουμε να δείξουν κατανόηση αλλά και να σταθούν αποφασιστικά στο πλευρό μας, προασπίζοντας τα συμφέροντα του Νησιού μας.  Αυτές τις στιγμές που και η Τοπική Αυτοδιοίκηση βάλλεται από παντού δεν χωρούν ούτε μικροπολιτικά παιγνίδια, ούτε κομματικές επιλογές ούτε παραταξιακοί διαχωρισμοί.

Τέλος καλούμε τους υδρομεταφορείς σε άμεση συνάντηση με τον Δήμαρχο για να βρεθεί λύση στο τεράστιο αυτό πρόβλημα που χωρίς υπαιτιότητα του Δήμου μας έχει δημιουργηθεί και θέτει σε άμεσο κίνδυνο την Δημόσια Υγεία των κατοίκων και την ασφάλεια της Νήσου.

Άλλωστε απαιτείται απόλυτη ετοιμότητα καθότι σύμφωνα με τον χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς που εκδόθηκε από το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης (Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας) την 24.8.2012 η Αίγινα βρίσκεται στην κατηγορία υψηλού κινδύνου.

Με εκτίμηση,

Ο Δήμαρχος Αίγινας
Θεοδόσιος  Γ. Σακκιώτης


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png