Κλειστός θα παραμείνει ο Δήμος Αίγινας την Πέμπτη 30 Αυγούστου.

Δήμος Αίγινας. Ανακοίνωση.
O Δήμος Αίγινας, συμμετέχοντας στις κινητοποιήσεις, που αποφάσισε η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής (ΠΕΔΑ) στη Γενική Συνέλευση της 22 Αυγούστου σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον οικονομικό στραγγαλισμό της Αυτοδιοίκησης, παραμένει κλειστός την Πέμπτη, 30 Αυγούστου 2012.  

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ   

Ακολουθούν  τα αιτήματα των Δήμων της Αττικής:

Α) Τήρηση των κυβερνητικών δεσμεύσεων για  διατήρηση των ΚΑΠ τουλάχιστον  στα 2,7 δις για το 2012. Όχι στις αιφνιδιαστικές και εξοντωτικές για την Αυτοδιοίκηση πρόσφατες μειώσεις που διαμορφώνουν τη μηνιαία δόση των ΚΑΠ σε επίπεδα  κάτω από τις στοιχειώδεις λειτουργικές δαπάνες της Αυτοδιοίκησης με αποτέλεσμα οι Δήμοι να οδηγούνται στο κλείσιμο.

Β) Απόδοση των παρακρατηθέντων πόρων της Αυτοδιοίκησης.

Γ) Χρηματοδότηση των απαραίτητων αναπτυξιακών έργων από το ΕΣΠΑ, μετά και την συρρίκνωση μέχρι σημείου ουσιαστικής κατάργησης της ΣΑΤΑ .

Δ) Υπεράσπιση των αυτοδιοικητικών θεσμών και λειτουργιών από τον ευτελισμό και την απαξίωση.

Το κόστος από την αδυναμία λειτουργίας των Δήμων στην οποία οδηγούμαστε με ευθύνη της κυβέρνησης θα πληρώσουν οι πολίτες της Αττικής, που θα στερηθούν λειτουργίες κοινωνικής υποστήριξης και υπηρεσίες απαραίτητες για την καθημερινή εξυπηρέτησή τους και ποιότητα της ζωής τους.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png