Ανακοίνωση Σάκη Σακκιώτη για τα προβλήματα στην υδροδότηση..

Δήμος Αίγινας. Ανακοίνωση.
Κάνουμε γνωστό στους πολίτες ότι οι υδρομεταφορείς, σε συνέχεια συστηματικών καταστάσεων, έχουν αποφασίσει τη διακοπή της  μεταφοράς του νερού στο Νησί μας, για άλλη μια φορά, προφασιζόμενοι οικονομική αδυναμία.

Επισημαίνουμε ότι ο Δήμος μας, μετά την υπ’  αριθμό 900/2012 απόφαση του Υπουργού Ανάπτυξης, έχει εξασφαλίσει την  τροποποίηση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων 2012, με την αύξηση των  ετήσιων πιστώσεων, που αφορούν  την επιχορήγηση μεταφοράς νερού  του Δήμου Αίγινας με υδροφόρα πλοία, κατά 700.000 €.

Οι ληξιπρόθεσμες  οφειλές προς τις εταιρείες μέχρι 14/9/2012 ανέρχονται για την εταιρεία ΑΙΓΙΝΑ Ι σε 203.574,46 € και για  την εταιρεία ΛΙΜΕΝΑΡΙ σε 179.893,92 €. Ποσά που, βέβαια, δεν ταυτίζονται με τα όσα έχουν οι εκπρόσωποι των εταιρειών αναφέρει στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών.

Με βάση όλα τα παραπάνω απευθυνθήκαμε στους  δύο υδρομεταφορείς (κ. κ. Χρ. Ηλιακίδη και Γ.  Λεβεντάκη) και τους ζητήσαμε να συνεχίσουν τους διακοπέντες πλόες των υδροφόρων πλοίων τους, για να ομαλοποιηθεί η υδροδότηση της Αίγινας, εφ’ όσον έχει εξασφαλισθεί πλήρως η ταχύτατη αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών μας. Πιστεύουμε ότι θα κατανοήσουν το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί, θα ανακαλέσουν την απόφασή τους και θα συνεχιστεί κανονικά η υδροδότηση.  

Έχουμε  την πεποίθηση ότι οι εισαγγελικές παραγγελίες και ανακριτικές  διαδικασίες δεν  συνιστούν τα μέσα που μπορούν να διευθετήσουν τις όποιες διαφορές προκύπτουν μεταξύ των υδρομεταφορέων  και του Δήμου Αίγινας.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΘΕΟΔ. Γ. ΣΑΚΚΙΩΤΗΣ
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png
Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png