Δήμος Αίγινας. Δελτίο Τύπου. Αποστολή του Δήμου Αίγινας στην Ουκρανία - Αδελφοποίηση.

Δήμος Αίγινας. Δελτίο Τύπου.
Ο Δήμαρχος Αίγινας κ. Σάκης Σακκιώτης και ο Πρόεδρος του Δ.Σ. και Πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης & Προβολής κ. Πέτρος Πετρίτης βρέθηκαν για ένα διήμερο στην Ουκρανία και συγκεκριμένα στην περιοχή των Ελλήνων της Αζοφικής (Περιφέρεια Σταρομπέσοβο) κατόπιν επίσημης πρόσκλησης του Περιφερειάρχη κ. Βασίλη Πανκό προκειμένου να παραστούν στις εκδηλώσεις που οργάνωσε η εκεί Ελληνική Ομογένεια και η Ομοσπονδία Ελληνικών Συλλόγων Ουκρανίας. Με τη παραπάνω συγκυρία ολοκληρώθηκε και η διαδικασία αδελφοποίησης της Αίγινας με το Σταρομπέσοβο, με βάση την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλιου Αίγινας (282/2006) και η οποία βρισκόταν σε εκκρεμότητα απο το 2006.

Κατά τη παραμονή της Αντιπροσωπείας του Δήμου στη πόλη Σταρομπέσοβο- με την μεγάλη δυναμική στον Απόδημο Ελληνισμό- συζητήθηκαν οι δυνατότητες για την ανάπτυξη πρωτοβουλιών ιδιαίτερα στο τομέα του Τουρισμού και του Πολιτισμού και συμφωνήθηκε χρονοδιάγραμμα για την υλοποίηση μετρήσιμων στόχων. Ωστόσο, υπήρξαν προγραμματισμένες συναντήσεις με εκπροσώπους Τουριστικών Γραφείων στο Κίεβο και στο Ντόνετσκ.

Η φιλοξενία που δεχθήκαμε και ο προγραμματισμός συγκεκριμένων κινήσεων των Αντιπροσωπειών ήταν τα χαρακτηριστικά της σχέσης που αναπτύχθηκε κατά τη διάρκεια της παραμονής των εκπροσώπων του Δήμου μας. Αξίζει να επισημάνουμε ότι οι εκδηλώσεις των Ελληνικών Συλλόγων της Ουκρανίας προς τιμήν της Αντιπροσωπείας μας επιβεβαίωσαν το ενδιαφέρον των Ελλήνων της περιοχής , για τη συντήρηση των παραδόσεων, της γλώσσας,της κουλτούρας, της μουσικής, των εθίμων του έθνους μας.
Σε επόμενο δελτιό τύπου θα δημοσιοποιηθούν οι συγκεκριμένες πρωτοβουλίες του Δήμου μας και του Δήμου της περιοχής Σταρομπέσοβο, για την υποστήριξη της αδελφοποίησης των Δήμων μας.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png