Δελτίο Τύπου από την κ. Φωτεινή Μπήτρου, μέλος του ΔΑΟΑ, για το "Aegina Mini Olympics".

Δελτίο Τύπου.
Απάντηση απο τη Φωτεινή Μπήτρου στην "οργανωτική επιτροπή" του Aegina Mini Olympics

Θα ήθελα να απαντήσω στο δελτίο τύπου του συλλόγου ΕΠΟΣ ΑΝΑΒΑΣΗ που χαρακτήρισε αδικαιολόγητη τη διαφωνία μου στο θέμα παραχώρησης του γηπέδου. Καταρχάς έχω μάθει να γράφω επώνυμα και όχι ανώνυμα. Επίσης δεν σιωπώ και δεν εκβιάζομαι από διάφορους υποτιθέμενους λάτρεις του αθλητισμού.

Η πρόεδρος του Έπος Ανάβαση κα. Ρεκλείτη Ευαγγελία και ο υπεύθυνος διοργάνωσης κος Erik Rooze έκαναν μία αίτηση, προς τον Δημοτικό Αθλητικό Οργανισμό Αίγινας (ΔΑΟΑ) ζητώντας τις αθλητικές εγκαταστάσεις του γηπέδου για το διάστημα τέλος Ιουλίου με αρχές Αυγούστου. Αυτό που ζήτησα, όπως και τα άλλα μέλη του (ΔΑΟΑ), ήταν ένα νόμιμο καταστατικό του συλλόγου, για να δούμε ποιος θα έχει την ευθύνη σε περίπτωση ατυχήματος κάποιου παιδιού. Μας είπαν ότι θα το καταθέσουν και θα πέρναγε ξανά από συμβούλιο για να τους δώσουμε άδεια.Υστέρα από μια εβδομάδα και μετά από δικό μας τηλεφώνημα μας φέρανε ένα καταστατικό το όποιο ήταν χωρίς σφραγίδες και χωρίς να φαίνονται τα μέλη. Αυτό το είδε δικηγόρος και εισηγήθηκε οτι με αυτό δεν καλύπτεται και πρέπει να φέρει καταστατικό το οποίο στην τελευταία σελίδα υπάρχουν τα μέλη και οι σφραγίδες όπως και απόφαση του διοικητικού συμβουλίου (ΔΣ) του Έπος Ανάβαση με το οποίο να αναλαμβάνει ο σύλλογος κάθε αποζημίωση από τυχόν τραυματισμό μέλους του ή ζημιά που τυχόν προκύψει στο χώρο. Αυτά ζήτησα με εισήγηση και στο συμβούλιο που έγινε στις 06/06/2014 αναφέρθηκα προφορικά και γραπτά (η εισήγηση μου επισυνάπτεται στα πρακτικά του συμβουλίου και είναι οι εξής):

Οι  λόγοι που πιστεύω ότι  δεν πρέπει να παραχωρήσουμε το γήπεδο είναι οι εξής:
"Ο εν λόγω σύλλογος ΕΠΟΣ ΑΝΑΒΑΣΗ, δεν μας προσκόμισε νόμιμο καταστατικό και πρακτικό διοικητικού συμβουλίου, ώστε να προκύπτει η νομιμοποίησή του.Εμείς ως ως διαχειριστές του γηπέδου είμαστε υπεύθυνοι για την ασφάλεια του γηπέδου, αλλά κυρίως για την ασφάλεια των αθλητών-παιδιών , συνακόλουθα θα είμαστε συνυπεύθυνοι και για τα μέλη του συλλόγου, που θα χρησιμοποιήσουν το γήπεδο. Επομένως σε περίπτωση που ο σύλλογος δεν έχει συσταθεί νόμιμα, η ευθύνη μας θα είναι αποκλειστική. Μετά ταύτα θεωρώ ότι δεν μπορούμε να παραχωρήσουμε το γήπεδο, μέχρι να μας προσκομιστεί νομιμοποίηση του συλλόγου και πρακτικό Δ.Σ. με το οποίο να αναλαμβάνει ο σύλλογος κάθε αποζημίωση από τυχόν τραυματισμό μέλους του, ή ζημία που τυχόν προκύψει στο χώρο."
 
Θα προσπεράσω το γεγονός ότι παρόλο το ότι δεν έχει δοθεί άδεια από το ΔΑΟΑ, ο οποίος είναι υπεύθυνος για τις εγκαταστάσεις του γηπέδου, έγινε διαφήμιση στα σχολεία χρησιμοποιώντας τις εγκαταστάσεις του γηπέδου. Όσον αφορά τις ημερομηνίες, άλλη γράφεται στην αίτηση και άλλη στη διαφήμιση.Οπότε όταν κατατεθούν τα παραπάνω έγγραφα ας διορθωθεί και η ημερομηνία.
 
Αμέσως η πρόεδρος πήγε στο σπίτι της, ύστερα από προτροπή του Κύριου Στάθη Νικολούζου, έφερε ένα καταστατικό με σφραγίδες και στην ερώτηση μου γιατί δε το εφέρε πιο πριν μας είπε: μα δε μου το ζητήσατε...
Η αλήθεια είναι ότι δεν πρόλαβα να το διαβάσω ,αλλά δε με ενδιέφερε τόσο πολύ αυτό όσο το πρακτικό του Διοικητικού Συμβουλίου (Δ.Σ).
Μετά που ζήτησα το πρακτικό του Δ.Σ, όπου απαιτείται από το ίδιο το καταστατικό του Έπος Ανάβαση, η απάντηση ήταν μια υποτιμητική αντίδραση μορφασμού.

Προσωπικά δεν αρνήθηκα να παραχωρηθεί το γήπεδο άλλα σαν μέλη ενός θεσμικού οργάνου πρέπει να είμαστε νομότυποι και κατοχυρωμένοι στις αποφάσεις μας .
Μπορεί όλοι στην Αίγινα να είμαστε γνωστοί αλλά σε περίπτωση ατυχήματος όλοι γινόμαστε άγνωστοι!  Από τη στιγμή που δεν καλύφθηκα με τη διαδικασία ψήφισα όχι.
Δεν είδα όμως να αναφερθεί στο δελτίο τύπου ότι κάποιο άλλο μέλος του ΔΑΟΑ όπως ο κος Τάσσος Κρεούζης ψήφισε παρόν γιατί δεν τον κάλυψε η διαδικασία, αρα το δελτίο τύπου εμπεριέχει στοιχεία εμπάθειας προς το πρόσωπο μου. Βέβαια αν δεν ήμουν ιδιοκτήτρια γυμναστηρίου δεν θα είχα αυτή την επίθεση από την εν λόγω "πρόεδρο".
Όσο αφορά τις εγκαταστάσεις του γηπέδου την ευθύνη την έχει αποκλειστικά ο ΔΑΟΑ.

Έχω μάθει στο χώρο του πρωταθλητισμού να αγωνίζομαι δίκαια και νόμιμα και πόσο μάλλον όταν η άδεια που πρέπει να δώσω αφορά μικρά παιδιά. Ας μην ξεχνάμε την περίπτωση της Ηλιούπολης, πριν από δυο χρόνια, με το τέρμα που πλάκωσε θανάσιμα ένα παιδάκι, ενώ αυτοί που πληρώσανε και πληρώνουν ακόμα είναι οι υπεύθυνοι του γηπέδου, αιρετοί και δημόσιοι λειτουργοί που θα αναγκαστούν να απολογηθούν στη δικαιοσύνη για σφάλματα και παραλήψεις. Το ίδιο θα συμβεί και με το λούνα παρκ στο Ελληνικό.
Όσο θα βρίσκομαι στη θέση του ΔΑΟΑ και πάντα αφιλοκερδώς αυτό που "ζητάω" πέρα από την ανάπτυξη του σωστού αθλητισμού είναι και η σωστή ασφάλεια της εκγύμνασης των παιδιών.
Να τονίσω όσα σωματεία γυμνάζονται στο γήπεδο της Αίγινας έχουν άδεια από τις εκάστοτε ομοσπονδίες και κάποια και από τη γενική γραμματεία αθλητισμού.
Σε αρκετούς μπορεί να παραπάνω να είναι νεφελώδη, μακροσκελή και άγνωστα αλλά σημασία είναι ότι όταν έχουμε να κάνουμε με την ασφάλεια μικρών παιδιών, με την αθλητική διαπαιδαγώγηση τους, οφείλουμε πάντα να είμαστε προσεκτικοί και τυπικοί στη συμπεριφορά αλλά και στις αποφάσεις μας.
Κάποια στιγμή ο γνωστός του γνωστού πρέπει να τελειώσει.
Εύχομαι οι αγώνες να έχουν επιτυχία και να μη γίνει κανένα ατυχές συμβάν...
 
Με εκτίμηση
Μπήτρου Φωτεινή
Μέλος του ΔΑΟΑ
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png