Δεν πραγματοποιήθηκε η σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αίγινας, λόγω έλλειψης απαρτίας. Πέντε μήνες σε αδράνεια λόγω της σχετικής νομοθεσίας θα παραμείνει το Δημοτικό Συμβούλιο.

Δεν πραγματοποιήθηκε τελικά η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αίγινας που είχε προγραμματιστεί σήμερα Μεγάλη Τετάρτη στις 5 μ.μ. λόγω έλλειψης απαρτίας. Η συνεδρίαση ενδέχεται να πραγματοποιηθεί εσπευσμένα αύριο το μεσημέρι της Μεγάλης Πέμπτης. Θα πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι: "Σύμφωνα με το άρθρο 93 παρ. 6 του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων και το άρθρο 65 παρ. 5 του Ν. 3852/2010, έναν (1) μήνα πριν από τη διενέργεια των εκλογών και μέχρι την εγκατάσταση των νέων δημοτικών αρχών, το δημοτικό συμβούλιο αποφασίζει μόνο για θέματα που αναφέρονται σε έκτακτες περιπτώσεις εξαιρετικά επείγουσας και απρόβλεπτης ανάγκης". Αυτός ο περιορισμός αφορά μόνο το Δημοτικό Συμβούλιο και όχι το Δήμαρχο και την Οικονομική Επιτροπή.

Από το καθημερινό ενημερωτικό δελτίο στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.



Το θέμα φαίνεται ότι τελικά θα πρέπει να εντοπιστεί στο γεγονός ότι το Δημοτικό Συμβούλιο της Αίγινας, λόγω της σχετικής νομοθεσίας θα πρέπει να παραμείνει σε αδράνεια περίπου πέντε μήνες και μάλιστα τη στιγμή που η Αίγινα θα βρίσκεται σε τουριστική αιχμή, με μεγάλη συγκέντρωση πληθυσμού (κατοίκων και παραθεριστών) ή καλύτερα το Δ.Σ. θα πρέπει να συνεδριάζει μόνο "σε έκτακτες περιπτώσεις εξαιρετικά επείγουσας και απρόβλεπτης ανάγκης". Είναι ιδιαίτερα χαρακτηριστική η πρόταση που είχε κάνει η Περιφερειακή Ενότητα Δήμων Νοτίου Αιγαίου προς το Υπουργείο Εσωτερικών, ήδη από το τέλος του προηγούμενου έτους, η οποία ανάμεσα σε άλλα ανέφερε: "Επειδή, η εν λόγω διάταξη θα δημιουργήσει προβλήματα στην λειτουργία των δήμων για περίπου 5 μήνες συνολικά, παρακαλούμε όπως, είτε τροποποιηθεί το σχετικό εδάφιο και προστεθούν και ουσιαστικές αρμοδιότητες στο Δημοτικό Συμβούλιο ιδίως μετά την διενέργεια των εκλογών, είτε επισπευσθεί ακόμα και η παράδοση στις νέες δημοτικές αρχές, προκειμένου σε περίοδο κρίσης της χώρας να μην χαθεί πολύτιμος και παραγωγικός χρόνος για την τοπική αυτοδιοίκηση".

Σχετική ερώτηση κατέθεσε κατέθεσε την Τρίτη 15/4/2014 ο βουλευτής Χανίων της Νέας Δημοκρατίας (εξωτερικό άρθρο)και Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης κ. Κυριάκος Βιρβιδάκης, προς τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Ιωάννη Μιχελάκη.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png