Διαμαρτυρία της μείζονος αντιπολίτευσης για τη σύνθεση της απαρτίας, την ώρα προσέλευσης και το χρόνο επίδοσης των θεμάτων της ημερησίας διάταξης.

Επεισοδιακή ήταν η σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία τελικά δεν πραγματοποιήθηκε λόγω έλλειψης απαρτίας. Αν και αρχικά όλα έδειχναν ότι θα εξελιχθούν κανονικά, τα μέλη της μείζονος αντιπολίτευσης γνωστοποίησαν ότι δεν θα έμπαιναν στην αίθουσα, εάν πρώτα τα μέλη της συμπολίτευσης δεν σχημάτιζαν απαρτία. Αυτό και έγινε, η ώρα περνούσε και όταν τελικά ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κύριος Νίκος Οικονόμου καταμέτρησε τους δημοτικούς συμβούλους που βρίσκονταν μέσα στην αίθουσα, διαπίστωσε ότι αυτοί ήταν μόλις δώδεκα, με μόνο το κύριο Θανάση Λορέτζο, δικαιολογημένο από τους απόντες, για υπηρεσιακούς λόγους. Η συνεδρίαση δεν έγινε λόγω έλλειψης απαρτίας.

Λίγο νωρίτερα ο κύριος Γιάννης Παπαδόπουλος, δημοτικός σύμβουλος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, είχε ένα χαρακτηριστικό διάλογο με τον κύριο Δημήτρη Μούρτζη. "Εμείς φτιάχνουμε την απαρτία κάθε φορά. Σου λείπουν δέκα σύμβουλοι, και από την αντιπολίτευση λείπει ένας", είπε ο κύριος Παπαδόπουλος, και συνέχισε: "Δεν είμαστε ανεπάγγελτοι δήμαρχε. Είχα ραντεβού στο γραφείο, τα παράτησα, άλλαξα το πρόγραμμά μου, για ποιο λόγο;". Από την πλευρά του ο κύριος Μούρτζης προσπάθησε σε χαμηλούς τόνους να πείσει τον κύριο Παπαδόπουλο και τα υπόλοιπα μέλη της αντιπολίτευσης να παραμείνουν, λέγοντας ότι αυτό δεν θα ξαναγίνει. Ο κύριος Μούρτζης είπε : "Δεν τιμωρούν τους εαυτούς τους, τιμωρούν κάποιες διαδικασίες που είναι του Δήμου", κάνοντας αναφορά σε θέματα της ημερήσιας διάταξης που είχαν στενά χρονικά πλαίσια.

"Η απαρτία είναι πρωτίστως θέμα της διοίκησης", συνέχισε ο κύριος Παπαδόπουλος. Να παραιτηθούν άμα είναι, υπάρχουν άλλοι από πίσω", συμπλήρωσε. Στη συνέχεια και ενώ οι σύμβουλοι της μείζονος αντιπολίτευσης παρέμειναν έξω από την αίθουσα, ζητήσαμε από τον επικεφαλής της παράταξης να μας εξηγήσει τους λόγους της διαμαρτυρίας τους. "Είναι πολλοστή φορά που γίνεται αυτό" είπε ο κύριος Πτερούδης, "εμείς κάνουμε πλειοψηφία για να γίνει το συμβούλιο. Ο καθένας έρχεται ότι ώρα θέλει, φεύγει ότι ώρα θέλει, και τα θέματα που δημοτικού συμβουλίου πρέπει να έρθουν τρεις ημέρες πριν, και έρχονται την προηγούμενη το βράδυ", είπε στην κάμερα το Aegina Portal ο κύριος Πτερούδης, ενώ ο κύριος Νεκτάριος Λεούσης συμπλήρωσε ότι τα θέματα έφτασαν σε αυτούς 22 ώρες πριν το συμβούλιο.

"Το είπαμε αυτό εκατό φορές, δεν μας ακούει κανένας", τόνισε ο κύριος Πτερούδης, "αφού δεν μας ακούει, ας κάνουν μόνοι τους", συμπλήρωσε.
Να σημειώσουμε ότι εκτός αίθουσας έμειναν και οι κύριοι Φίλιππος Τζίτζης και Αντώνης Ντελής, οι οποίοι όμως αρχικά φάνηκε ότι θα συμμετείχαν στη συνεδρίαση. Η επόμενη συνεδρίαση ενδέχεται να γίνει την Τετάρτη.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png