Ανακοίνωση της Κ.Ο. Αίγινας του ΚΚΕ για τους συμβασιούχους.

Κ.Ο.Αίγινας - ΚΚΕ. Ανακοίνωση.
Η Κομματική Οργάνωση Αίγινας του  Κ.Κ.Ε.  χαιρετίζει και στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων στους δήμους της χώρας και στον Δήμο της Αίγινας, ενάντια στην απόφαση  του Ελεγκτικού Συνεδρίου για 10.000 απολύσεις συμβασιούχων και μάλιστα με επιστροφή των αποδοχών τους στο κράτος. Η απόφαση αυτή υπαγορεύτηκε από την Ευρωπαϊκή  Ένωση και  υλοποιείται από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Η απόφαση αυτή επίσης στηρίζεται παρά τα όσα επικοινωνιακά παιχνίδια  και  από την Νέα Δημοκρατία που όχι μόνο συμφωνεί με αυτές τις απολύσεις αλλά κάνει και ένα βήμα παραπάνω στα φανερά και μιλάει ανοιχτά για ιδιωτικοποιήσεις στην καθαριότητα.

Η κυβέρνηση με τον πιο χυδαίο τρόπο προσπαθεί να εξαπατήσει για μια φορά ακόμα τους εργαζόμενους προκειμένου να κάμψει τις αντιστάσεις τους . Καταστρατηγεί ακόμα και την απλή αριθμητική όπου 10.000 απολύσεις – 2.500 υποτιθέμενες προσλήψεις αφήνουν στον δρόμο 7.500 εργαζόμενους Δηλαδή την συντριπτική πλειοψηφία.

Ο λαός  έχει κακιά πείρα με τις ιδιωτικοποιήσεις ο λαός. Δείτε την ΔΕΗ για παράδειγμα. Ο κολοσσός που κτίστηκε στις πλάτες του λαού καταρρέει καταληστευόμενος από τους ιδιώτες. Κακές υπηρεσίες, αυξήσεις τιμολογίων, ληστεία με παράλληλες χρεώσεις κλπ. Αλλά και οι εργαζόμενοι εκεί, βρίσκονται σε καθεστώς γαλέρας. Τα ίδια και χειρότερα θα συμβούν και στον τομέα της καθαριότητας με μεγάλα θύματα τους εργαζόμενους για τους ιδιώτες αλλά και τους πολίτες που θα πληρώσουν για το μάρμαρο.

 Όσο για τα κροκοδείλια δάκρυα περί δημόσιας υγείας έχουμε να πούμε ότι το πρόβλημα δεν το δημιούργησαν οι απεργοί  αλλά η ίδια η κυβέρνηση που δουλεύει για λογαριασμό των επιχειρηματικών ομίλων.
Αν περάσουν αυτά τα σχέδια τότε θα έρθει και η σειρά των υπολοίπων που νομίζουν ότι έχουν «δέσει τον γάιδαρο τους». Γι αυτό καλούμε όλους  τους εργαζόμενους να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους και να μην επιτρέψουν καμία απόλυση.

Νίκη των  απεργών σημαίνει χτύπημα στις αντιλαϊκές πολιτικές που μας έχουν επιβληθεί όλα αυτά τα χρόνια. Άρα όλοι οι εργαζόμενοι ,οι συνταξιούχοι, οι μικροαγρότες και οι αυτοαπασχολούμενοι της Αίγινας πρέπει να σταθούν στο πλευρό των εργαζόμενων.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png