Επιστράφηκε ο προϋπολογισμός του 2019 στο δήμο Αίγινας. Μία από τις παρατηρήσεις ο αριθμός των συμβούλων, που ψήφισαν τον προϋπολογισμό της ΚΕΔΑ.


Χωρίς προϋπολογισμό μένει μέχρι αυτή τη στιγμή ο Δήμος Αίγινας για το 2019, καθώς επιστράφηκε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση με κάποιες παρατηρήσεις, για ζητήματα που έπρεπε να διευθετηθούν. Μία από αυτές τις παρατηρήσεις και η τελευταία που τακτοποιήθηκε, ήταν η ψήφιση του προϋπολογισμού της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Αίγινας για την τρέχουσα χρήση. Πρόκειται για την 11/2019 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Η απόφαση χρειαζόταν ενισχυμένη πλειοψηφία, δηλαδή 14 ψήφους και όχι 13 με τους οποίους ψηφίστηκε. Έτσι μαζί με άλλες παρατηρήσεις, αυτή η απόφαση στέρησε την έγκριση του προϋπολογισμού.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο Aegina Portal. Απόσπασμα από την συνεδρίαση.Το ζήτημα ήρθε στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, προκειμένου να ψηφιστεί ξανά ο προϋπολογισμός της ΚΕΔΑ, αυτή τη φορά με όσους ψήφους προβλέπει ο νόμος. Ο δήμαρχος Αίγινας κύριος Δημήτρης Μούρτζης που έκανε και την εισήγηση του θέματος, εξήγησε ότι υπήρχαν και άλλες παρατηρήσεις που έχουν λυθεί και ζήτησε από το Σώμα να ψηφίσει ξανά τον προϋπολογισμό της ΚΕΔΑ, εξηγώντας ότι ο προϋπολογισμός του δήμου είναι απαραίτητο εργαλείο για την λειτουργία του. Τέλος, εξέφρασε την πεποίθησή του ότι ο προϋπολογισμός θα επιστρέψει εγκεκριμένος αυτή τη φορά, αυτήν την εβδομάδα.

Το Σώμα αποφάσισε με 15 υπέρ έναντι 1 κατά, επί 16 ψηφισάντων μελών. Μειοψήφησε ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Γιάννης Ζορμπάς ο οποίος ψήφισε "παρών" και αιτιολόγησε ότι δεν θέλει να είναι ανακόλουθος με την ψήφο του στην υπ’ αριθμ. 4/2019 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.