Ψήφιση προϋπολογισμού Δήμου οικονομικού έτους 2010 και ετήσιου προγράμματος δράσης.

Πραγματοποιήθηκε χθες Δευτέρα η προγραμματισμένη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Αίγινας το οποίος είχε ως θέμα την ψήφιση του προϋπολογισμού για το οικονομικό έτος 2010. Στα 5 videos που ακολουθούν το Aegina Portal έχει καταγράψει το μεγαλύτερο μέρος της συνεδρίασης. Συνεδρίαση για την ψήφιση του προϋπολογισμού

{tab=video 1} {tab=video 2} {tab=video 3} {tab=video 4} {tab=video 5}


Ο Δήμαρχος της Αίγινας κύριος Παναγιώτης Κουκούλης ξεκίνησε την εισήγηση του λέγοντας: "Τη φετινή χρονιά έχουμε μία καινοτομία, μία καινοτομία που πιστεύω ότι θα βελτιώσει πάρα πολύ και την αξία και τη σπουδαιότητα που έχει το κείμενο, αλλά και την παρακολούθηση του προϋπολογισμού και γενικότερα των δραστηριοτήτων του Δήμου. Η καινοτομία είναι ότι ο προϋπολογισμός συνοδεύεται από το ετήσιο πρόγραμμα δράσης. Το ετήσιο πρόγραμμα δράσης λοιπόν είναι εκείνο το κείμενο το οποίο εξειδικεύει για το συγκεκριμένο χρόνο, το 2010 το επιχειρησιακό πρόγραμμα του Δήμου το οποίο είχαμε συζητήσει πριν από λίγους μήνες σε αυτή εδώ την αίθουσα και ενώ το επιχειρησιακό πρόγραμμα αναφερόταν σε μία διάρκεια τριετίας - τετραετίας, το ετήσιο πρόγραμμα δράσης όπως λέει και το όνομα του αφορά τη συγκεκριμένη χρονιά. Για πρώτη φορά λοιπόν το ετήσιο πρόγραμμα δράσης συντάσσεται και παρουσιάζεται μαζί με τον προϋπολογισμό. Θα μπορούσε να παρουσιαστεί και πριν από αυτόν, αλλά σε κάθε περίπτωση είναι προϋπόθεση για να ακολουθήσει ο προϋπολογισμός". "Το ετήσιο πρόγραμμα δράσης που συνοδεύει τον προϋπολογισμό είναι που είναι ένα κείμενο περίπου 80 σελίδων περιγράφει αρκετά αναλυτικά εκείνες τις δράσεις, τις ενέργειες, τις επενδύσεις σε κάθε μία από τις οργανωτικές οντότητες του Δήμου", είπε ο κύριος Παναγιώτης Κουκούλης ο οποίος το χαρακτήρισε εξειδίκευση του επιχειρησιακού προγράμματος παρόλο που στο ετήσιο πρόγραμμα δράσης, προστέθηκαν ορισμένες δράσεις οι οποίες δεν περιλαμβάνονται στο τετραετές επιχειρησιακό πρόγραμμα.

Ο κύριος Κουκούλης υπογράμμισε ότι το ετήσιο πρόγραμμα δράσης απεικονίζει τις προτεραιότητες που έχουν τεθεί από τη διοίκηση του Δήμου. Βελτίωση και συμπλήρωση των τεχνικών υποδομών, η προστασία και η βελτίωση του περιβάλλοντος, η παρουσία στον κοινωνικό τομέα και η βελτίωση της αποτελεσματικότητας των υπηρεσιών και των λειτουργιών του Δήμου.

Για τον προϋπολογισμό ο κύριος Κουκούλης είπε ότι: "Καθορίζεται από το περιβάλλον, δεν θα μπορούσε να είναι αλλιώς και το περιβάλλον είναι το γνωστό. Έχουμε μία κυβερνητική αλλαγή, που έχει προκαλέσει μία αδράνεια για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα πολλών λειτουργικών του κράτους και κατά συνέπεια και το Δήμου, έχουμε το ιδιαίτερα καθοριστικό γεγονός της οικονομικής κρίσης που εξαιτίας του στερούμαστε από πόρους και έχουμε και την αβεβαιότητα την οποία προκαλεί η διοικητική μεταρρύθμιση, το πρόγραμμα Καλλικράτης". Ο κύριος Κουκούλης τόνισε ότι λόγω των συνθηκών ο προϋπολογισμός δεν μπορεί να είναι τίποτα περισσότερο από ένα εργαλείο για την υλοποίηση της καθημερινής λειτουργίας του Δήμου. Περιλαμβάνει σχεδόν αποκλειστικά, μόνο εκείνες τις λειτουργίες που συνιστούν μία ρουτίνα για το Δήμο. Δεν έχει περιθώρια, ούτε για προγραμματισμό, ούτε για έμπνευση, ούτε για τίποτα άλλο.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png