Η συνεδρίαση της εκλογής του νέου προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου Αίγινας.

 
Πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί η ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, για την εκλογή των μελών του προεδρείου, της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.


Σ' αυτήν την δημοσίευση παρουσιάζεται η συνεδρίαση που αφορά στην εκλογή του προεδρείου του δημοτικού συμβουλίου. Στο video μπορείτε να δείτε το τμήμα της συνεδρίασης, που παρουσιάζει τη διαδικασία για την ανάδειξη του νέου προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου Αίγινας.
 
Πρόεδρος αυτής της ειδικής συνεδρίασης για την εκλογή του προεδρείου, ήταν ο κ. Γεώργιος Σκαλτσιώτης ο οποίος συγκάλεσε το συμβούλιο, ως σύμβουλος της παράταξης του δημάρχου, ο οποίος έχει εκλεγεί με τις περισσότερες ψήφους.
 
Σύμφωνα με τη σχετική διάταξη, η παράταξη του δημάρχου κ. Γιάννη Ζορμπά πρότεινε ως πρόεδρο τον κ. Νικόλαο Πτερούδη, η παράταξη του κ. Δημήτρη Μούρτζη πρότεινε ως αντιπρόεδρο τον κ. Χρυσόστομο Μαυροθαλασσίτη, ενώ η παράταξη του κ. Παναγιώτη Κουκούλη δήλωσε ότι δεν προτείνει κανέναν για την θέση του γραμματέα.
 
Ως εκ τούτου το Δημοτικό Συμβούλιο έπρεπε να προτείνει τον γραμματέα ή ο γραμματέας να αυτοπροταθεί. Ο δημοτικός σύμβουλος κ. Παναγιώτης Μαρμαρινός πρότεινε την κ. Μαρία Κουκούλη, η οποία όμως δεν αποδέχθηκε την υποψηφιότητα. Ακολούθως αυτοπροτάθηκε για τη θέση του γραμματέα ο κ.  Στυλιανός Θεριανός.
 
Ακολούθησε η ψηφοφορία της πρώτης φάσης, κατά την οποία το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε για την υποψηφιότητα του κ. Θεριανού. Για το σκοπό αυτό εκδόθηκαν δύο ψηφοδέλτια: ένα με το όνομα του κ. Θεριανού και ένα λευκό.
 
Όλες οι ψηφοφορίες που διεξάγονται σε αυτή την ειδική συνεδρίαση είναι μυστικές.
 
Μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας ο κ. Στυλιανός Θεριανός επί 21 ψηφισάντων έλαβε 9 θετικές ψήφους και 12 λευκά.
 
Στην συνέχεια ακολούθησε η διαδικασία της ψηφοφορίας και η καταμέτρηση των ψήφων για τον πρόεδρο, τον αντιπρόεδρο και τον γραμματέα. Τα αποτελέσματα ήταν τα ακόλουθα:
 
Ο κ. Νικόλαος Πτερούδης επί 21 ψηφισάντων μελών έλαβε 8 θετικές ψήφους, 2 άκυρα και 11 λευκά.
Ο κ. Χρυσόστομος Μαυροθαλασσίτης επί 21 ψηφισάντων έλαβε 12 ήταν θετικοί ψήφοι, κανένα άκυρο και 9 λευκά.
Ο κ. Στυλιανός Θεριανός επί 21 ψηφισάντων έλαβε 9 θετικές ψήφους, 1 άκυρο και 11 λευκά.
 
Το νέο προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου Αίγινας αποτελείται από τους:
 
Νικόλαος Πτερούδης, πρόεδρος
Χρυσόστομος Μαυροθαλασσίτης, αντιπρόεδρος
Στέλιος Θεριανός, γραμματέας


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png