Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Αίγινας, για τη στήριξη των εργαζομένων του προγράμματος "Βοήθεια στο Σπίτι".

Το Δημοτικό Συμβούλιο Αίγινας κατά την τακτική του συνεδρίαση που διεξήχθη την 01η Νοεμβρίου 2022 έλαβε μεταξύ άλλων θεμάτων την υπ’ αριθμ. 84/2022 απόφαση (ΑΔΑ: 9ΔΙΣΩ68-2ΜΙ) με την οποία ενέκρινε ομόφωνα την έκδοση του παρόντος ψηφίσματος αναφορικά με την στήριξη των εργαζομένων του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι».  

Αναγνωρίζει τη συνεισφορά των εργαζόμενων του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» στο κοινωνικό έργο του Δήμου.

Διαμαρτύρεται για την δυσμενή εξέλιξη της προκήρυξης του  ΑΣΕΠ με αρ, 4Κ/2020/13-05-2020 που καθιστά επισφαλή την εργασία των υπαλλήλων στο Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι».

Ζητά την εισαγωγή ειδικής νομοθετικής ρύθμισης για το σύνολο των ανθρώπων που σήμερα υπηρετούν στο Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι».

Στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων στο πρόγραμμα “Βοήθεια στο Σπίτι”, προκειμένου να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες διορισμού τους για να σταματήσει η εργασιακή ομηρία των συμβασιούχων εργαζομένων επί μία 20ετία.

Καλεί την Κ.Ε.Δ.Ε. μέσω των αποφάσεων της να πιέσει το Υπουργείο Εσωτερικών, ώστε να προχωρήσουν επιτέλους οι διαδικασίες πρόσληψης σε οργανικές θέσεις των συμβασιούχων εργαζομένων στο πρόγραμμα.

Καλεί το Υπουργείο Εσωτερικών να προχωρήσει άμεσα σε διαδικασίες για τον διορισμό τους με βάση τους πίνακες διοριστέων που έχουν ήδη δημοσιευτεί στο ΦΕΚ εδώ και δύο μήνες, μετά την έκδοση των οριστικών αποτελεσμάτων από το ΑΣΕΠ.

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.            Τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου



Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png