Εγκρίθηκε η συνέχιση της λειτουργίας του Γραφείου Ανταποκριτή ΟΑΕΔ στο Δήμο Αίγινας.

dimotiko-simvoulio-aeginas.jpg

Εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο, στη συνεδρίαση της 1ης Δεκεμβρίου 2023,  η ανανέωσης της προγραμματικής σύμβασης με τον ΟΑΕΔ για το έτος 2024. Την εισήγηση έκανε ο Δήμαρχος Αίγινας κ. Γιάννης Ζορμπάς, ο οποίος ζήτησε από το Σώμα την έγκριση της συνέχισης της λειτουργίας του Γραφείου Ανταποκριτή ΟΑΕΔ στο Δήμο μας και για το νέο έτος. 

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.
Πιο συγκεκριμένα ανέφερε, ότι η συνέχιση της λειτουργίας του εν λόγω Γραφείου είναι αναγκαία και επιβεβλημένη, καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία που τηρούνται στην υπηρεσία μας κατά την διάρκεια του έτους εξυπηρετούνται περίπου 3800 συμπολίτες μας. Σε διαφορετική περίπτωση τα άτομα αυτά, κατά βάση άνεργοι και με χαμηλά εισοδήματα, θα έπρεπε να ταξιδέψουν από την Αίγινα στον Πειραιά (18 ναυτικά μίλια απόσταση) προκειμένου να εξυπηρετηθούν.

Τούτο θα προκαλούσε οικονομική επιβάρυνση στους ίδιους και στις οικογένειές τους καθώς το κόστος μετακίνησης (μετάβαση και επιστροφή) φθάνει τα 24,00 € με συμβατικό πλοίο, ενώ με υδροπτέρυγο φθάνει τα 38,00 €.

Επιπλέον, κατά την διάρκεια της χειμερινής περιόδου, δηλαδή την περίοδο που κλείνουν οι τουριστικές επιχειρήσεις και υποβάλουν οι απολυόμενοι τα δικαιολογητικά τους για να επιδοτηθούν, τα δρομολόγια των συμβατικών πλοίων και των ιπτάμενων δελφινιών συρρικνώνονται με αποτέλεσμα οι συμπολίτες μας να υφίστανται ακόμα μεγαλύτερη ταλαιπωρία. Επιπρόσθετα, η συνέχιση της λειτουργίας του Γραφείου Ανταποκριτή ΟΑΕΔ στο Δήμο μας καθίσταται επιτακτική λόγω της αύξησης του αριθμού των ιογενών λοιμώξεων και του covid.

Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα ότι:

Ι. Εγκρίνει την συνέχιση της λειτουργίας του Γραφείου Ανταποκριτή ΟΑΕΔ στο Δήμο μας και για το έτος 2024, καθώς από το εν λόγω Γραφείο εξυπηρετούνται σε ετήσια βάση ένας μεγάλος αριθμός άνεργων και οικονομικά αδύναμων συμπολιτών μας που σε διαφορετική περίπτωση τα άτομα αυτά θα έπρεπε να ταξιδέψουν από την Αίγινα στον Πειραιά (18 ναυτικά μίλια απόσταση) προκειμένου να εξυπηρετηθούν.
ΙΙ. Εξουσιοδοτεί τον κ. Δήμαρχο για τις περαιτέρω ενέργειες για την περαίωση της παρούσας.

Η απόφαση αυτή πήρε αύξ. Αριθ. 185/2023


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png