Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Αίγινας, με αφορμή την συμπλήρωση ενός έτους από το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

psifisma-dimotikou-simvouliou-tempoi-2.jpg

Ψήφισμα με αφορμή την συμπλήρωση ενός έτους από το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, εξέδωσε το Δημοτικό Συμβούλιο Αίγινας, στην συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στις 5 Μαρτίου 2024.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.




Μετά την έγκριση προς συζήτηση εκτός ημερήσιας διάταξης, ως κατεπείγοντος, ο κ. Πρόεδρος έθεσε υπόψη του Συμβουλίου σχέδιο ψηφίσματος, το οποίο υποβλήθηκε από τον δημοτικό σύμβουλο κ. Μαρμαρινό Σταμάτη, αναφορικά με τη συμπλήρωση ενός έτους από το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα:

Εγκρίνει την έκδοση ψηφίσματος με τα εξής διαλαμβανόμενα:

Το Δημοτικό Συμβούλιο Αίγινας στηρίζει τον αγώνα των γονέων και συγγενών των 57 αδικοχαμένων συμπολιτών μας (κυρίως νέων ανθρώπων), που έχασαν τη ζωή τους στα Τέμπη, στις 28 Φεβρουαρίου 2023, εξαιτίας ανθρώπινων σφαλμάτων και χρόνιων κρατικών λαθών και παραλείψεων.

Ο αγώνας τους να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι, όσο ψηλά κι αν βρίσκονται, είναι και αγώνας όλων των Ελλήνων που πιστεύουν ότι η ελληνική δικαιοσύνη θα κάνει στο ακέραιο το καθήκον της.

Σαν 'Έλληνες πολίτες θεωρούμε ότι όλοι είμαστε ίσοι απέναντι στο νόμο. Κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου και κανείς δεν πρέπει να κρύβεται πίσω από οποιαδήποτε κάλυψη διαθέτει αυτή τη στιγμή. Ευθύνες πρέπει να αποδοθούν σε όλους τους εμπλεκόμενους.

Θα είμαστε συμπαραστάτες και αρωγοί στις οικογένειες των 57 νεκρών συμπολιτών μας μέχρι την τελική δικαίωση του αγώνα τους, που είναι η τιμωρία όλων των υπευθύνων.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png