Η ομιλία του κυρίου Στέλιου Κοττάκη.

Μέρος της ομιλίας του κυρίου Στέλιου Κοττάκη κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 6ης Απριλίου, που για τεχνικούς λόγους δεν καταγράφτηκε από την κάμερα.

Με όλο το σεβασμό που έχω στο χώρο, στο Σώμα και στο πρόσωπό σας κύριε Δήμαρχε θα ήθελα να κάνω κάποιες επισημάνσεις. Σε καμία περίπτωση δεν μίλησα για αυξήσεις, παρερμηνεύσατε την ερώτησή μου. Μίλησα για το αν θα γίνουν αυξήσεις, στο νερό, στην καθαριότητα και στα parking. Ακούγεται τελευταία μια λέξη πολύ. Μιλάτε για συναίνεση και ότι όλοι είμαστε το ίδιο. Σε καμία περίπτωση δεν είμαστε το ίδιο. Υπάρχουν εργαζόμενοι και υπάρχουν και οι άνεργοι. Υπάρχουν οι πλούσιοι, υπάρχουν και οι φτωχοί. Υπάρχουν χορτάτοι, υπάρχουν πεινασμένοι, δεν είναι ποτέ το ίδιο. Υπάρχουν αυτοί που έχουν τις καβάτζες τους να το πούμε έτσι και υπάρχουν και αυτοί που δεν έχουν δίφραγκο στην τσέπη.

Επίσης ότι υπάρχει άσχημη οικονομική κατάσταση. Φυσικά και υπάρχει είναι κοινή διαπίστωση. Υπάρχουν όμως και ευθύνες συγκεκριμένες, πολιτικές ευθύνες, που πρέπει να αναφερθούν. Επίσης θέλω να κάνω μία άλλη επισύμανση. Να μην παραλάβετε αρμοδιότητες στις οποίες δεν θα μπορέσετε να αναποκριθήτε. Όπως για παράδειγμα, θα μπορέσετε να πληρώσετε τα έξοδα των παιδικών σταθμών, τους μισθούς των υπαλλήλων, των δασκάλων τους μισθούς θα μπορέσετε να τους πληρώσετε; Τις κτιριακές λειτουργικές ανάγκες. Μαγικά ραβδάκια δεν υπάρχουν. Μόνο μία λύση υπάρχει, ο λαός να πάρει την υπόθεση στα χέρια του και εσείς πρέπει σαν τοπική αυτοδιοίκηση να συμπαρασταθήτε σε αυτόν τον αγώνα. Ήδη έγιναν αυξήσεις στα εισιτήρια. Πρέπει μαζί με τον κόσμο να παλέψετε για αυτό το ζήτημα. Ακούστηκε ακόμη ότι είμαστε σε μνημονιακό έτος. Δεν φταίει μόνο το μνημόνιο. Φταίει η κοπριά που λέγεται καπιταλισμός. Το μνημόνιο είναι ένα μανιτάρι μόνο. Μόνο όταν καθαρίσει η κοπριά θα υπάρξει πραγματική ανάπτυξη, θα υπάρξει υγεία για όλους δωρεάν, δωρεάν παιδεία. Κλείνοντας δεν βλέπουμε εμείς άνοιξη, μέσα σε αυτά τα πλαίσια που κινήτε ο προϋπολογισμός και η φέρουσα ικανότητα του νησιού που επικαλείσθε συνέχεια θα γίνει υποφέρουσα. 


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png