Έντονη η αντίδραση του δημοτικού συμβούλου κυρίου Λευτέρη Πάλλη στη χθεσινή συνεδρίαση. .

Εντονότατη ήταν η αντίδραση του δημοτικού συμβούλου της μείζονος αντιπολίτευσης κυρίου Λευτέρη Πάλλη, για το θέμα που είχε φέρει στο προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο ο πρόεδρος κύριος Πέτρος Πετρίτης και σύμφωνα με το οποίο καλούσε τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κύριο Παναγιώτη Γρηγορόπουλο να ζητήσει την παραίτησή του συμβούλου του για εκκρεμή δικαστική απόφαση σε βάρος του. Ο κύριος Πάλλης με έντονο ύφος εξέφρασε την απογοήτευσή του ρωτώντας τον κύριο Πετρίτη γιατί δεν τον ειδοποίησε ότι θα έφερνε το συγκεκριμένο θέμα στη συνεδρίαση και γιατί  το έκανε κατά τη διάρκεια της απουσίας του. Λίγο πριν ο κύριος Πετρίτης είχε ζητήσει από τον κύριο Γρηγορόπουλο "να αναλάβει τις ευθύνες του ως προς τον σύμβουλό του". "Μας είπατε ότι η λειτουργία του Σώματος είναι καθαρά δική σας υποχρέωση και καθήκον" απάντησε ο κύριος Γρηγορόπουλος κάνοντας αναφορά στην περίπτωση Παντελάρου. "Είναι δικό σας θέμα" συμπλήρωσε, "αν νομίζετε ότι υπάρχει κάποια παρανομία, κάποιο θέμα σε εκκρεμότητα τακτοποιήστε το".  Για το ίδιο θέμα ο κύριος Πτερούδης σε μία αποστροφή του λόγου του άφησε να εννοηθεί ότι αν αυτό ισχύει για τον κύριο Πάλλη τότε θα μπορούσε να ισχύει για πολλούς δημοτικούς συμβούλους.

Ο κύριος Πάλλης παρουσίασε τους λόγους για τους οποίους υπάρχει η αυτή η καταδικαστική απόφαση, σημειώνοντας ότι επί σειρά ετών έχει προσφέρει στην Αίγινα, ενώ έκανε φανερό ότι ένιωσε θιγμένος από το γεγονός ότι δημοσιοποιήθηκε ένα θέμα για το οποίο δεν μπόρεσε άμεσα να παρουσιάσει τις απόψεις του.  Άλλωστε κύκλοι του νησιού χαρακτηρίζουν τον κύριο Πάλλη ως έναν έντιμο και φιλότιμο δημοτικό σύμβουλο και άνθρωπο, με αυξημένο το αίσθημα της ηθικής υποχρέωσης να προσφέρει τη βοήθειά του. Η έντονη στιχομυθία ξεκίνησε με τον δημοτικό σύμβουλο κύριο Τρύφωνα Γκότζη και τον πρόεδρο κύριο Πέτρο Πετρίτη, ενώ ο τελευταίος υπεραμύνθηκε της ενέργειάς του επικαλούμενος τη νομοθεσία περί παράβασης καθήκοντος. Η φορτισμένη ατμόσφαιρα που ακολούθησε λίγο έλειψε να "τινάξει στον αέρα" τη συνεδρίαση, καθώς ο κύριος Πετρίτης κατέβηκε από την έδρα του και η διαδικασία σταμάτησε για λίγα λεπτά.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png